24 Януари, 2020 18:20 12 433 19

Най-привлекателният град за богаташите

  • град-
  • покупка-
  • имот-
  • богаташ-
  • класация
Най-привлекателният град за богаташите - 1
Снимка: Shutterstock

Агенцията за недвижими имоти Barnes публикува класация на градовете, в които са продадени най-много недвижими имоти на свръх богати семейства (бел.ред. чийто капитал надвишава 1 млн. USD). За целия свят техният брой е 265 000 души.

Независимо от политическите сътресения, продължаващи повече от година – протестите на „жълтите жилетки” и стачката на транспортните служители, Париж държи първото място в класацията. Половината от имотите, купени от чуждестранни инвеститори, са на цена над 1.5 млн. USD и са от американци. Те обикновено са доста взискателни по отношение на заобикалящата среда.

„Докато правителството и медиите не транслират информацията за ситуацията във Франция зад Океана, американците да запазят своята привързаност към Франция и в частност към Париж. Американците ценят „селския дух”, доколкото им е интересна историята на региона, в който възнамеряват да живеят”, казва Жан-Кристоф Туе, генерален директор на Barnes United States.

„Париж спечели от Брекзит – от ниските данъци, а също и от добрата икономическа среда. Той стана изключение в света – сделките и цените растат четвърта поредна година”, казва Тибо дьо Сен Венсан, президент на Barnes.

През 2019 г. компанията е продала 191 имота за срок от 72 часа. За сравнение, за 2018 г. броят им е 152. Апартаментите просто не достигат до пазара, защото в момента, в който се появят в агенцията, там вече има купувач. Сделката се сключва след два-три огледа, а понякога посредническата компания организира и жребии, защото кандидатите за даден имот при равни условия са двама или трима. Така например, жилище с разгъната застроена площ от 91 кв.м в Първи район е продадена за 24 часа на цена от 1.17 млн. EUR, което прави почти 13 000 EUR/кв.м.

В края на класацията е Хонг Конг. В рамките на една година градът пада от първо на пето място. Основната причина е политическата криза, което предизвика масов отлив на купувачи – основно китайци. Лондон, независимо от Брекзит, запазва миналогодишното си място. Според анализаторите на Barnes, купувачите са заели изчаквателна позиция.

ТОП 10 на най-предпочитаните от
богаташите градове за покупка на имот

град
1 Париж
2 Ню Йорк
3 Токио
4 Лос Анжелис
5 Хонг Конг
6 Лондон
7 Торонто
8 Сан Франциско
9 Лисабон
10 Мадрид


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    41 9 Отговор
    Това не са градове, а мравуняци 90% пълни с черни,, мравки"!

    Коментиран от #8

  • 2 onq s konq

    21 2 Отговор
    Ас па си купии имод у Филиповци

    Коментиран от #4, #16

  • 3 анхияло асенов

    8 33 Отговор
    ас сам работил десет години почти бес две три години вав хорн бад майнберк много хубав беше градат и хората много мили и добри а не като тука расисти и да те мразат за бес нищто ама това е вав гирмания а не като тука да те гледат все едно си зъколил човек това го нияма никаде засрамете се балгари до като не е касно

    Коментиран от #7, #18

  • 4 Borislav Popov

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    С изолация шперплат
  • 5 1944

    19 17 Отговор
    в масква що никой не купува

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Ронин

    32 10 Отговор

    До коментар #5 от "1944":

    Нямат кинти за Москва един двустаен - тристаен в центъра на Москва е от 3$ милиона нагоре! Имат още да свършат за да стигнат Москва по чистота сородоидите!

    Коментиран от #9

  • 7 ттттт

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "анхияло асенов":

    Работил си десет години почти без две три години хахахаха Как може да си толко неграмотен и прост човек? Ти не можеш две думи да напишеш без правописна грешка, УЖАС!

    Коментиран от #13

  • 8 Хаджи хаджи Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Това наистина ме впечатли! Самата истина е, че 99% от тези богаташи купуват офис - сгради в тези градове, но живеят в предградията! Нокой нормален човек, не би живял в един мравуняк! Но, в статията става въпрос за реклама, и не се разграничават, тези 2 човешки потребности! БИЗНЕС И КОМФОРТ НА ЖИВОТ! КАКТО ВСИЧКОТО БЪЛГАРИН ТИЧА КЪМ СОФИЯ!
  • 9 Па кой,

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ронин":

    Ще купи у тая кочина.
    Корнито що купи на синчето в Манхатън а не у москалията
  • 10 Порно

    4 2 Отговор
    Париж печели от ниски данъци ? Да не сме 1 април?
  • 11 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "1944":

    Кой ще ви позволи?
  • 12 7777

    3 0 Отговор
    1.Париж, 2. Нюйорк...............................1555. София.
  • 13 Хаа интересно

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "ттттт":

    Остави го човека е от "малцинството" важното, че в Германия не са расисти.
  • 14 Айде бе

    3 3 Отговор
    Москва,Женева,Монако нещо такова да са чували.
  • 15 Balgarin

    3 1 Отговор
    Tova oznacava,ce v Cofia zenite na imotite sa mnogo niski.
    Nadyavam se do dve--tri godini metar kvadraten v Sofia da bade pone pet--shest hilyadi evro,zashtoto sme mnogo dalec ot Evropa I svetat.

    Коментиран от #17

  • 16 русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Че що си го купи? можеше да си го краднеш! То там така се прави.:)
  • 17 така така

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Balgarin":

    То трябва някой да е от интерната за бавноразвиващи да си купи апартамент в Софето за 6000 евро/квадрата.
  • 18 мани мани

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "анхияло асенов":

    там са невероятни лицемери!!! западът е лицемерен, двуличен!!! вътрешно те ненавиждат, не харесват цвета ти, мириса ти, говора ти и т.н. обаче няма как да ти го кажат, покажат понеже ги чака уволнение от работа и после мизерия, та не искат да си развалят рахата!!! разбра ли ва манго?! манго е плодче, с'а да ни мъ изтрийти зарад иднуо плодчие? :)
  • 19 Ivan S

    0 0 Отговор
    Торонто се пише с главна буква.