Last news in Fakti

27 Януари, 2020 17:11 1 459 0

От 28 до 31 януари на хорека изложение СИХРЕ: събития за хотелиерите, продукти и кулинарно шоу

  • иец-
  • изложение-
  • сихре

С нов формат, в четири зали и под мотото „Завръщане в бъдещето“, бизнес платформата събира бранша в Интер Експо Център

От 28 до 31 януари на хорека изложение СИХРЕ: събития за хотелиерите, продукти и кулинарно шоу - 1

Съвременният хорека сектор съчетава динамична бизнес среда и високотехнологични продукти и изисква постоянно развиване на професионалните умения. Всичко това, под мотото „Завръщане в бъдещето“, обединява изложение СИХРЕ, което от 28 до 31 януари ще се проведе в Интер Експо Център.

В четири изложбени зали, на площ от 10 000 кв.м щандовете си разполагат близо 150 компании. В Интер Експо Център ще се съберат компании от страната и чужбина, които ще представят над 280 бранда от България, Италия, Германия, Испания, Нидерландия, Гърция, Турция, Словения, Румъния, САЩ, Полша, Норвегия, Великобритания, Швейцария, Чехия, Словакия, Австрия, Япония, Швеция, Китай. Присъстващите ще открият професионално кухненско оборудване и посуда, интериорен дизайн, оборудване за хотели и ресторанти, СПА и фитнес, софтуер и др.

Съпътстващата програма ще бъде изпълнена с професионални семинари за хотелиерите и кулинарните събития GastronomiX и Bocuse d’Or.

Кулинарните предизвикателства

СИХРЕ ще бъде арена на GаstronomiX 2020, чиято кухня ще превземат девет топ шеф-готвачи. Те ще се развихрят в серия от лекции и майсторски класове. Способностите си ще разкрие Паоло Касагранде, шеф-готвач на ресторант Lasarte в Барселона с три звезди Michelin, шеф-готвач Емил Минев – българинът, който отговаря за подбора на преподавателите в академиите на Le Cordon Bleu, както и шеф Георги Бойковски. Ще се включат и Нихад Мамеледжия от Босна и Херцеговина, Алтин Пренга от Албания и професорът по османска кухня Йозге Саманджъ, най-креативният шеф-готвач за 2017 и 2018 - Умут Каракуш от Турция. За десерта ще се погрижи шеф-сладкар Юри Балталийски от Чехия. Той ще разкрие уменията си по време на майсторски клас, посветен на шоколада.

Собственикът на най-старта пицария в света Дженаро Лучано от първо лице ще разкаже за историята на обичаната пица Наполетана. Успоредно ще се проведе и националната квалификация за най-престижното състезание за млади готвачи Bocuse d’Or.

Съвети за успешни бизнес начинания

Дигиталната среда е сред акцентите на съпътстващата програма. На 29 януари „Дигитален семинар за хотелиери и ресторантьори“ ще очертае често срещаните SEO грешки в сайтове на хотели и ресторанти и правилната онлайн комуникация с клиентите и Facebook чатботовете и др. Лекторите Георги Стефанов, Николай Йоргов, Благой Никушев, Милан Стойкович и Константин Занков ще ни запознаят с управлението на репутацията в интернет и привличането на чуждестранни партньори.

Доброто функциониране на хотела, инвестициите, технологиите и успешният бизнес са акцент на семинара „Разговори с хотелиери: Как да създадем успешен хотел?“, организиран от Хотелски форум, Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели и изложение СИХРЕ на 28 януари. Сред лекторите са: Жулиета Серафимова, ген. директор на Sofia Hotels Management, Алекс Ковачев – управител на студио IDEA, Светослав Панев - ген. мениджър на Бест Уестърн Премиер Летище София, Милена Иванова (Севтополис Медикъл§СПА), Антония Писленска (Rosslyn Hotels), Светла Станева (Дипломат Плаза), Ивайло Кожухаров (ген. мениджър, Бест Уестърн Плюс Хотел Експо София) и др.

В зона DIBLA в зала 4, зоната за интериорен дизайн за инвеститори в хорека сектора, професионалистите ще разкрият как мениджърите от бранша могат да се възползват от Dibla Design Awards като ефективно средство за ПР и отличаване на обектите пред потребителите. Посетителите на СИХРЕ ще имат възможността да се запознаят с работата на най-добрите от интериорния бранш, да разгледат многобройни проекти и иновативни предложения, да разберат как да се подбере проектант и какви предимства осигурява услугата.

Екологичност, оптимизиране и технологичност

Трите думи са характерни за съвременния хорека сектор. Сред продуктите, които ще видим, са системи за производство на газирана и студена вода, както и биоразградими, създадени от царевица, чували и пликове. Ще се запознаем и с мобилни приложения, оптимизиращи работата на заведението. Машини, снабдени с контролери, ще докажат способностите на смарт технологиите и приложимостта им в хорека сектора. Модерни уреди и процедури ще разкрият тенденциите и бъдещето на СПА и фитнеса. Посетителите ще открият оборудване за хотели, ресторанти и барове, което може да се управлява с няколко кликвания върху смартфона или таблета. Уреди за поддръжка на паркове, градини и дворове на хотели и ресторанти, захранвани с батерии, ще покажат предимствата на задвижването с електричество.

Компаниите ще представят и оборудване със стил за нуждите на хорека сектора.

Всичко, което очаква хорека секторът, ще открием от 28 до 31 януари на изложение СИХРЕ 2020. Своята регистрация за свободно посещение можете да направите на www.sihre.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА