Last news in Fakti

24 Март, 2023 14:26 1 982 4

Предстои седмицата на ключовите събития за строителството и енергийната ефективност

  • иец-
  • изложение-
  • архитектурно-строителна седмица

От 29 март до 1 април изложение Архитектурно-строителна седмица 2023 разгръща мащабна съпътстваща програма в Интер Експо Център

Предстои седмицата на ключовите събития за строителството и енергийната ефективност - 1

По всичко личи, че за строителния сектор предстоящата седмица ще е много динамична. От 29 март до 1 април в Интер Експо Център в София стартират поредица важни събития за енерегийната ефективност, зелените иновации, рециклирането на строителни отпадъци, сеизмичните процеси и много др. Общото между всички е, че формират съпътстваща програма на строителното изложение Архитектурно-строителна седмица и формата за енергийната ефективност Green Energy, чиито основен партньор е Главболгарстрой Холдинг. За ключовите събития разказваме в следващите редове.

В първия ден, 29 март, конференцията „Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес. Възможности за финансиране“ събира водещи имена в зала „Витоша“ на Интер Експо Център. Организирана от Камарата на строителите в България (КСБ), сред участниците e Искра Михайлова, член на ЕП.

Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС) ще ни запознае със звукоизолацията и акустиката. Ще се проведат поредица от фирмени презентации на HEXONIC, Изомат Интернешънал, Пасив Хауз Шоп, Термомост и Сика България. Врати отваря и ежедневната Образователно-книжна борса, в която се включват: УАСГ, Лесотехнически университет–София, Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев", Професионална гимназия по дървообработване "Иван Вазов", Велинград, Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“, Хасково, Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване ”Христо Ботев”.

Енергийната ефективност – на фокус

На 30 март TLL Media и Интер Експо Център организират събитието „Енергийноефективни и зелени иновации“. Участниците от водещи компании, сред които Ритал, АББ, Ховал, Белимо и Каммартон, ще представят настоящето и бъдещето в сградната автоматизация, енергоефективността, ОВК технологиите и зелените решения.

В следобедните часове вниманието ангажира Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) на конференция, посветена на земетресенията. Продължават и продуктовите презентации, сред които са тези на Пасив Хауз Шоп и МЕЕЗЕНБУРГ БЪЛГАРИЯ.

Рециклирането – водещата тема

Строителните отпадъци са ресурс. За потенциалът им в Интер Експо Център се събират участници от България и чужбина на конференцията на 31 март „Строителните отпадъци като ресурс“. Организатори са УАСГ, Интер Експо Център, Главболгарстрой Холдинг и Център по Компетентност "Clean&Circle". Официален медиен партньор е Градът Медиа Груп. Първият панел е посветен на правната рамка и критичен анализ на нормативната уредба. След това научния си опит ще споделят експертите от УАСГ. Специално място отделят на проекта „Clean and Circle” за развитието на иновации в кръговата икономика. Решенията и добрите чуждестранни практики са в основата на Панел 3. Акцент ще бъде и MOBICCON-PRO – международния проект, разработван от консорциум с 10 европейски организации, начело с Главболгарстрой Холдинг.

Специален учебен курс за проектанти и строителни специалисти организира БАИС, продължават и фирмените презентации.

Етажната собственост – задачи и енергийно обновяване

В последния изложбен ден, 1 април, на дневен ред са две ключови проблематики – етажната собственост и енергийноефективното обновяване. Това ще се случи на дискусията "Енергийно ефективно обновяване на МЖС (многофамилни жилищни сгради). Задачите на етажната собственост - мисия (не)възможна", организирана от "Да обновим България". А декоративните покрития и системите за еластично залепване и уплътняване ще бъдат водещи теми на фирмените презентации.

Вратите на всички събитие са отворени за посетителите на изложения Архитектурно-строителна седмица, Green Energy както и успоредно провеждащите се АТЕСТ Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ. Нужно е единствено да закупите своя билет от платформата www.buildingweek.bg или на касите на Интер Експо Център.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокера Вуй

    0 3 Отговор
    Ето , значи имотито ша рипнат яко шот ше има изложение

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Брокера Вуй":

    А възможностите на купувачите ще рипнат ли и те? Все пак, точно те определят дали ще има продажби.
  • 3 купувач

    2 1 Отговор
    Ние , купувачите чакаме цените на панелките в София да станат нормални. В момента в провинцията цените на апартаментите са нереално ниски , в столицата са неадекватно високи.

    Коментиран от #4

  • 4 Брокер

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "купувач":

    Ще има да чакате,стойте си по селата,София е за хора с пари а не за всеки решил,че и той трябва да живее в столицата