Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 07:43 4 286 6

Ново саниране в Ловеч

  • ловеч-
  • саниране-
  • жилища
Ново саниране в Ловеч - 1

На 28 февруари 2020 г. кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова подписа договори за прилагане на мерки за енергийна ефективност с две фирми – „Вени Пласт ЕООД“ и „Нитов Инженеринг“ ЕООД.

Първият проект е „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч - етап 3”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., Основна цел е да се повиши класа на енергийното потребление на жилищните сгради, обект на интервенция, като се достигне клас на потребление на енергия минимум „С“, да се подобри достъпа на хора с увреждания до сградите, конструктивно възстановяване и усилване, където е предписано, с което да се осигурят по-добри условия на живот в многофамилните жилищни сгради, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда. С изпълнението на предвидените мерки ще се допринесе и за постигането на националните индикативни показатели за спестена енергия за 2020 г., свързани с икономия на енергия при крайното енергийно потребление и при първичното енергийно потребление.

Енергоспестяващите мерки, които ще бъдат изпълнени за сградата с административен адрес ул. „Иларион Ловчански“ № 34, гр. Ловеч, са: топлинно изолиране на външните стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на покрива, топлинно изолиране на пода, подмяна на стълбищното осветление. Спестяването на първична енергия след прилагане на енергоспестяващите мерки, съгласно обследването за енергийна ефективност, е 61,18% и ще бъдат изпълнени всички задължителни мерки от Техническия паспорт. Сградата ще премине от клас на енергопотребление клас G в клас В. Домакинствата, които ще преминат в по-горен клас на енергопотребление, са 9. Изпълнител е „Нитов Инженеринг“ ЕООД гр. Плевен.

За сградата с административен адрес ул. „Търговска“ №54, бл. „Надежда“, гр. Ловеч ще бъдат изпълнени същите енергоспестяващи мерки: топлинно изолиране на външните стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на покрива, топлинно изолиране на пода, подмяна на стълбищното осветление. Спестяването на първична енергия след прилагане на енергоспестяващите мерки, съгласно обследването за енергийна ефективност, е 60,06% и ще бъдат изпълнени всички задължителни мерки от Техническия паспорт. Сградата ще премине от клас на енергопотребление клас G в клас С. Домакинствата, които ще преминат в по-горен клас на енергопотребление, са 8.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данъкоплатец

    21 7 Отговор
    Защо с парите от данъците ни си правят PR кампании. Защо не се подпомагат пенсионерите с 270лв.пенсии, болници, хора в нужда. Аман от нагли крадци и мошенници.
  • 2 Bai hoi

    16 3 Отговор
    Усвояване...
  • 3 123

    5 3 Отговор
    Да оправят пътищата първо
  • 4 Доктор Менгелеле

    8 3 Отговор
    Курнелия ли е , не ми я хвали !
  • 5 Ало, Ловеч,

    10 1 Отговор
    Докато се намувате в Благоевград 80 процента от блоковете са санирани.В Ловеч само се надскачате един друг.Трагедия!
  • 6 гост

    2 1 Отговор
    Ами то и в моя град санират, кмета пак е гербер, ама разплаща извършените дейности на 300% спрямо пазарните цени. И да кажем, че това не ме късае пряко. Това което ме късае пряко е, че пише едно място ор 500кв.м. във вилна зона като данъчна оценка по-високо отколкото 150кв.м. жилище, с решение на общински съвет изпраща известие и орязва по 20кв. м. от всеки един двор като срещи това трябваше да разшири, асфалтира и монтира осветление и маркировка на пътната мрежа във зоната. Това не стана. Сложиха точно 5 лампи, хората бяха принудени да си съборят оградите и така останаха с мрежи, нищо не асфалтира, на всичкото отгоре понеже отнема от имота, повишава данъчната оценка, за да компенсира отнетото. Ей така са герберите, изписват пари за нещо, а реално то е нищо.