Last news in Fakti

2 Март, 2020 15:45 2 409 3

Тригодишен рекорд при наемите

  • сингапур-
  • наем-
  • рента-
  • нива-
  • поскъпване

Най-висока е рентата на жилища в Хонг Конг

Тригодишен рекорд при наемите - 1
Снимка: Shutterstock

С 1.4% са се увеличили наемните нива на жилищата в Сингапур през 2019 г., като по този начин е достигнат 3-годишен връх на фона на силното търсене. Основно интересът идва от увеличения брой мигранти, за които наемането е по-изгодно, отколкото покупката на дом. От друга страна, повечето сингапурци живеят в държавни жилища и смятат наема за нерентабилен. За година продажбите в страната са скочили с 13%, като по този начин броят реализирани сделки достигна най-високите си нива от юли 2018 г.

Сингапур привлича всококвалифицирани чужденци, като се има предвид, че продължава инвестира в сектори като здравеопазване и финтех. Те намират града привлекателен заради отличната инфраструктура, политическата стабилност, ниската престъпност, високите стандарти на образование и високият процент на озеленени площи.

Наемните нива на жилища в Сингапур са по-ниски от тези в Хонг Конг и Ню Йорк. В доклад на Deutsche Bank за 2019 г. се посочва, че най-високи са наемите в Хонг Конг. На второ и трето място са Сан Франциско и Ню Йорк, а Сингапур остава на 11-та позиция.

Анализаторите очакват през текущата година по-нататъшен ръст на наемните нива между 3% и 5%. Според тях, силният приток на чуждестранни служители и компании би трябвало да стимулира сектора на наемите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 висок

    4 3 Отговор
    Миленче, стресна ме! Имах чувството че съм се върнал в 70-те, когато всеки ден Работническо дело ме информираше с колко са скочили цените на налъмите в Сингапур!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.