Last news in Fakti

14 Април, 2020 13:53 4 049 7

Сделките намаляха с близо 40%

  • сингапур-
  • имоти-
  • сделки-
  • инвестиции

В Сингапур най-силно пострада хотелският сегмент

Сделките намаляха с близо 40% - 1
Снимка: Shutterstock

С 37% спаднаха продажбите в Сингапур през първото тримесечие на текущата година. Общият обем на инвестиции възлиза на 3.02 млрд. USD, сочи анализ на консултантската компания Cushman & Wakefield. „През първите три месеца на 2020-та големите търговски сделки отсъстваха. Това са първите резултати от пандемията с коронавируса. Продавачите не желаеха да правят отстъпки в цената, надявайки се, че отражението на пандемията върху икономиката ще е временно и доверието в пазара ще се възвърне бързо. В същото време купувачите заеха изчаквателна позиция, с цел да се възползват от по-изгодни цени. Най-вероятният сценарии обаче е икономическият спад да доведе до световна рецесия”, казва управителят на Cushman & Wakefield за Сингапур и югоизточна Азия Кристина Ли.

От януари до март 2020 г. продажбата на търговски имоти отчитат спад от 81%, до 183.4 млн. USD спрямо четвъртото тримесечие на 2019 г.

В сектори като жилища и хотели няма сключени сделки. В промишлената сфера продажбите отчитат спад от 22%, до 606.8 млн. USD. В инвестиционния оборот за първото тримесечие единични сделки на цена над 10 млн. USD са се сключвали в жилищния сегмент, а общият обем е бил 2.02 млрд. USD, което е двойно повече спрямо предходното тримесечие.

През първите три месеца на текущата година се наблюдава ръст от страна на чуждестранни инвеститори към луксозния жилищен сегмент в Сингапур, като това е подтикнато от пандемията с коронавируса.

„Приглушеният тон” на инвестиционния пазар в Сингапур ще се задържи и през второто тримесечие на текущата година поради наложената забрана за работа на брокерите от 7 април до 4 май. Ако пандемията не бъде овладяна се очаква срокът да бъде удължен.

От Cushman & Wakefield очакват, че в условията на надигаща се рецесия обемът на инвестициите през цялата текуща година може да спадне двойно – от 32.87 млрд. USD през 2019 г. до 10-15 млрд. USD за 2020-та. Понижението на лихвените проценти по ипотечните заеми може да доведе до бързо възвръщане на инвестиционната активност през 2021 г., когато интересът на вложителите ще се възстанови.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    2 0 Отговор
    А цените?
  • 2 Рошко

    3 0 Отговор
    Със сто да намалеят
  • 3 Гладен брокер

    3 2 Отговор
    Аре купувай74892862те бе !
  • 4 сделкаджия

    5 1 Отговор
    Е се'а ми са ... ма'ата!
  • 5 Ееее

    6 0 Отговор
    Тия с 40% а за Бг-то не ми се мисли с колко ще е намалението☹️
  • 6 Тито

    9 0 Отговор
    Във бг ще намалеят със 95 процента.честито гербери.

    Коментиран от #7

  • 7 Иьосев

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тито":

    Бсп пак ще останется без пари / без субсидии и спосори лошо/