Last news in Fakti

18 Март, 2020 10:42 2 247 2

Темпът на поскъпване се забави, търсенето спадна

  • сингапур-
  • жилища-
  • цени

Едва 2% ,ръст в цената на жилищата в Сингапур

Темпът на поскъпване се забави, търсенето спадна - 1

Едва с 2% са поскъпнали жилищата в Сингапур през 2019 г. На фона на увеличението от 7.32% през 2018-а, миналогодишният ръст е незначителен, отбелязват анализатори.

Спад през изминалата година има и при реализираните сделки – 13.5%. Сключени са били договори за 19 150 имота. Година по-рано спадът е бил 11.5%.

Доходността от отдаването под наем на жилища в Сингапур също не е висока – 3.3%. Цената на квадратен метър жилищна площ е 14 370 USD. За имот от 120 кв.м купувач трябва да плати средно 1.72 млн. USD, а наемът за аналогичен имот е 4740 USD на месец.

През миналата година икономическият ръст на Сингапур се забави до 0.7%, което е рязък спад на фона на 3.1% през 2018-а. Миналогодишният показател е най-нисък от 2009 г. насам. Той е свързан най-вече с понижения обем производство и експорт на фона на продължаващата търговска война между САЩ и Китай. През февруари премиерът на Сингапур Ли Сиенлун заяви, че страната се намира на границата на рецесия, основно поради избухването на пандемията от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еееее

    10 1 Отговор
    Време е цените да тръгнат надолу по цял свят.
  • 2 Гладен брокер

    3 0 Отговор
    Не е поскъпване, а спадане! Изразявайте се правилно.