Last news in Fakti

2 Декември, 2019 09:21 4 992 5

Сингапур: Свръхпредлагането ще удари цените на имотите

  • сингапур-
  • жилища-
  • цени-
  • търсене

Близо 4400 жилища остават непродадени през третото тримесечие

Сингапур: Свръхпредлагането ще удари цените на имотите - 1
Снимка: Shutterstock

Сегашната тежка сиутация на пазара на недвижими имоти в Сингапур още повече ще се задълбочи, според финансови анализатори. Причината е, че през последните месеци предприемачи пускат нови готови жилища. „Ръстът на непродадени имоти може да окаже влияние на цените в средносрочен план, в случай, че не бъде съпътствано със съответното повишаване на търсенето”, предупреждават специалисти.

Цените на апартаментите отчетоха спад след като през юли 2018 г. правителството въведе редица ограничения на пазара. Скоро след това обаче стойността на квадратен метър жилищна площ отново пое нагоре, като за второто тримесечие на текущата година поскъпването е 1.3%, а продажбите за година са се увеличили с 13%.

По данни на държавното управление за реновиране, в края на третото тримесечие в етап на строеж са били 50 964 жилищни единици срещу 50 674 през второто.

Властите призовават инвеститорите да бъдат предпазливи. Неопределените икономически перспективи и слабия пазар на труда могат да окажат влияние върху доходите на домакинствата и върху търсенето на имоти. Потенциалните купувачи трябва да запазят благоразумие, преди за вземат дългосрочни решения, например дали да купят имот или да вземат ипотека. „Продажбите останаха относително стабилни. Цените на частните жилища ще се стабилизират и ще отчетат ръст към края на 2019 г. едва с 2%”, казва Триша Сонг, ръководител на анализаторския отдел на Colliers International Group Inc в Сингапур.

Пред 2020 г. поскъпването в жилищния сегмент ще бъде не повече от 2%-3%, в съответствие с ръста на БВП. Интересът на купувачите ще бъде тясно свързан с вътрешния пазар на труд, особено от гл.т. на създаването на нови работни места.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кккк

    3 0 Отговор
    Камъните падат
  • 2 Лопатата

    16 0 Отговор
    Много ни е важно да знаем какво се случва с имотния пазар в Сингапур. Я кажете в СФ какво се случва, че 1500 Евро за квадрат ми идва мааааалко множко. Няма сигурност, 50% ромляни, улици и тротоари в окаяно състояние, транспорт няма, училища, детски градини - не достигат, болниците и всички държавни институции са трагедия, цените на храната, която е с ужасно качество са като в Лондон, Париж, Рим и Мюнхен, а заплатите като в Камбоджа и Сомалия...

    Коментиран от #5

  • 3 запознат

    0 10 Отговор
    Да мили мои . За 1500е/м2 толкова - кочини.
    Хубавите имоти струват навсякъде в белия свят по 4-6 хил евро м2 . За цена на кебапчета от пазара ядете кебапчета от пазара , не пържола в ресторант .
    Дори в "бедна" Гърция цените стигат до 12 хил евро /м2 в ТОП Локациите ... Ние в София на 4 хил викаме - РЕКОРД....
  • 4 Бай ганьо е богат

    0 0 Отговор
    Ше изкупи сичко
  • 5 1500 ама на триъгълник е

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лопатата":

    Не на квадрат у софето 😂😂😂😂ама на гол бетон 😂😂😂