Last news in Fakti

4 Март, 2020 09:37 2 914 4

Ипотека с лихва от 0.1% за младежи

  • ипотечен заем-
  • лихва-
  • цена-
  • чувашия

Така в Чувашия привличат работна ръка за селското стопанство

Ипотека с лихва от 0.1% за младежи - 1
Снимка: Shutterstock

Лихвата по ипотечните заеми в Република Чувашия (Руска федерация) е понижена до 0.1%. Евтиният кредит е за младежи, които решават да работят в селското стопанство. Към момента всеки жител на републиката, който е решил да си построи или купи къща в селските райони, може да получи ипотека с лихва под 3%. В селските райони обаче се наблюдава дефицит на висококвалифицирани специалисти като лекари, учители, социални работници. Затова местната власт е решила да привлече образовани хора с евтини кредити.

В градовете и селата на Чувашия живеят висок процент многодетни семейства, които се нуждаят от финансова подкрепа. Те също ще бъдат включени в групата граждани, които ще могат да си построят или купят жилище с лихва по ипотеката от 0.1%. Планира се и въвеждането на допълнителна ипотечна програма, чието финансиране ще дойде от бюджета на републиката и спомага за понижаване на лихвения процент по ипотечните заеми до 0.1%.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 10 Отговор
    В Италия и Франция от години се продават къщи по 1 евро в малки градчета и села , дори в туристически райони и рядко има мераклии , за лекари и учители направо ги подаряват и то със още един куп екстри , последно във курортно градче на западното крайбрежие на Франция кмета предлагаше за лекар безплатна къща плюс яхта и два пъти месечно вечеря в ресторант с три звезди Мишлен !! Тия в затънтената Раша ще им дават "ниска лихва" , хахахах !! Че то там сигурно всяка втора къща е празна , а лекар и учител трябва да е луд да се закопае в такова село !! Даже младежи "комбайнери" няма да се вържат на такива номера !
  • 2 гост

    9 1 Отговор
    Как е в моето село: магазинерката взима 700лв чисто, тракторист 1000лв, приятел има кръчма, хубава и прави банкети, изкарва си 3,4 и нагоре на месец, като заплати и консумативи се покриват от кафе и безалкохолни, цените са му ниски, качеството високо.
    В града: магазинерка 400лв, техник в тец по договор 1200лв, реално 400лв и другото "ще има да взима от Ковачки", останалите са на 800лв чисто. Заведенията празни, готвенето не е на ниво, съсед има кафене, направи ремонти за хиляди лева с тенти, райграс, много поддържано и приятно, вентилации за пушачи, зарежда и хубаво кафе като вдигна цената му от 1.20 на 1.70 и повечето му сутрешни клиенти, основно пенсионери, спряха да идват и само се оплакват, че им било скъпо.
    Ей така е, селото е по-добре платено и по-чисто от града, по-евтино за покупка на имот, по-просторно и широко, ала малцина отиват да живеят там, камо ли със малки деца.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 андрешко

    3 0 Отговор
    Обикновено п.дер.стко мнение.