Last news in Fakti

31 Август, 2012 17:41 8 162 2

Как се печели днес от недвижими имоти

  • harrods-
  • лукс-
  • хотел

„Когато ти казват „Бягай!” – остани”. Колкото и нелогично да звучи на пръв поглед – това е една от максимите на добрите предприемачи. Докато през последните години повечето от тях масово бягат от имотния бранш, други – напротив, решиха да се насочат към него. Най-пресният пример е модният гигант Harrods. Това, в което ще инвестират неговите собственици – Qatar Holding LLC, е в създаването на верига супер луксозни хотели, които ще носят същото име.

Целта е първите от тях да бъдат открити в мегаполиси като Ню Йорк, Париж, Куала Лумпур. Китай също се разглежда като перспективен пазар. Строителството обаче ще започне от държавите, в които Qatar Holding LLC и неговите дъщерни фирми – Chelsea Barracks в Лондон и Costa Smeralda в Сардиния, имат собствени парцели.

Решението за навлизане в подобна инвестиция е направено на базата на резултати от стратегическо изследване извършено от катарския холдинг през 2011 г. Целта на Qatar Holding LLC е да превърне Harrods в търговска марка, която на играе главна роля в хотелския сегмент в цял свят и в частност на луксозните комплекси от този тип.

Harrods е един от най-големите модни магазини в Лондон. Търговската му площ е 90 000 кв.м. Предишният собственик Мохамед ал Файед (бащата на Доди ал Файед, който загина в автомобилна катастрофа заедно с Лейди Даяна в Париж) продава магазина на инвестиционната компания Qatar Holding LLC, собственост на катарското кралско семейство през май 2010 г. за сумата от 1.5 млрд. паунда.

През последните години огромно количество средни и големи компании инвестирали в недвижими имоти умишлено излязоха от сегмента. По този начин те не само успяха да предотвратят по нататъшна загуба на капиталите си, но и отстъпиха място за други предприемачи – за тези, които имат достатъчно количество наличен капитал и днес успяват да превърнат опасността във възможност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    5 0 Отговор
    Така се е печелило винаги.
    Богатите стават по-богати защото са разумни или наемат разумни съветници.
    Когато бедните не спазват стриктен семеен бюджет фалират и продават имота си.
    Ако имотът или локацията са добри се намира разумен богат човек, който го купува .
    Когато богатият купи няколко добри имота от фалирали неразумни и друсаши се наследници на заможни хора казват, че са преяли с имоти.
  • 2 Андрей Русев

    1 0 Отговор
    Заглавието се различава много от съдържанието на статията, от която разбираш единствено, че луксозната верига Harrods ще отваря хотели.
    Как се печели днес от недвижими имоти?

    Ако си продавач - като ги обявиш за продан на пазарната им цена, за да ги реализираш в разумни времеви граници, защото цената им днес е една, а утре вече по-ниска.

    Ако си купувач - като използваш услугите на личен брокер, който по правило има достъп до информация, до която ти не можеш да се добереш.