Last news in Fakti

4 Септември, 2020 10:00 4 017 10

Собственик на хотел взе общинска поръчка

  • пловдив-
  • детска градина-
  • инвестиция-
  • строеж-
  • каменица

Инвеститорът ще строи детска градина

Собственикът на екохотел „Здравец” взе поръчка за 4 млн. лева в Пловдив, макар и с най-висока цена. Една от най-дългоочакваните нови детски градини в Пловдив – „Каменица”, която ще приеме 6 групи, ще се строи от местния бизнесмен Тодор Бурджиев, съобщава Trafficnews. Поръчката, която е за над 4 млн. лева бе спечелена изненадващо от фирмата на собственика на екохотел „Здравец”, при конкуренцията на сериозни строителни фирми и голям интерес. В процедурата са участвали 15 фирми. Това, което прави впечатление е, че „Ринг-П” ООД на Бурджиев е получила внушителните 98,82 точки от възможни 100, въпреки че е дала най-висока цена за изпълнението. На второ място е класиран участника ДЗЗД „Тримона Билд” с 82 точки, а далеч зад тях са строителни фирми като „Парсек Груп”, „ПИРС-Д”, „Запрянови – 03” и още две компании. Отстранени са и строителни фирми като „ГБС – Пловдив”, „Интерхолд” и други 5 фирми.

От допуснатите 7 фирми на финала най-ниска цена за строителството на детската градина е дал консорциума ДЗЗД „Тримона билд” с 4 019 958,52 лева с ДДС за всички дейности и непредвидени разходи. Повече от другите фирми са предложили със около 100 хил. лева повече, а офертата на спечелилата фирма „Ринг-П” е била 4 142 234, 88 лева. с ДДС.

Именно по-показателя цена компанията на Бурджиев е получил най-слаба оценка, но за сметка на това е спечелила абсолютния максимум по всички други показатели от техническото предложение - подход за качествено изпълнение,организация за изпълнение на строителството и мерки за опазване на околната среда. Всички други фирми са били далеч по-ниско оценени от комисията.

Собственик на хотел взе общинска поръчка

Досега компанията на Тодор Бурджиев не е печелила голяма поръчка в Пловдив за строителство. Доскоро той държеше голяма част от подлезите в града, но след дълги саги договорите му бяха прекратени заради неизпълнени инвестиционни каузи по договорите, неподдържане на подлезите и концесионни задължения. След това все пак Бурджиев си взе подлеза на „Тримонциум”, след като осъди Община Пловдив, но и този договор изтече преди повече от година.

В портфолиото на фирмата му „Ринг – П” е реконструкцията на екохотел „Здравец”, текущи ремонти на редица детски градини в Пловдив, както и нови ясли в град Куклен и други дейности по жилищни и административни сгради.

Финансирането на новата детска градина е по „Региони в растеж” като част от проекта за Образователна инфраструктура. Тя ще бъде в двора на СУ „Паисий Хилендарски”, като ще замести старата забавачка, която трябва да бъде бутната. Проектът предвижда градина за 6 групи с модерни съоръжения за игра и всичко необходимо за нормалното отглеждане на децата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    34 2 Отговор
    ХУНТАТА КРАДЕ, защото знае, че това и е за последно.
  • 2 Само в бегето е възможно товаа

    24 0 Отговор
    Най високата оферта пичели😂😂😂😂😂😂
  • 3 Представям

    26 0 Отговор
    си колко е хотелиер и колко строител , нооо делба с тези "даващи" парите ! Драйфа ми се !
  • 4 качествено в България?

    14 0 Отговор
    и то в строителството,е нема такоа животну!
  • 5 Съдията Дред

    12 0 Отговор
    То показателите за техническо изпълнение са затова, да спечели най-скъпата оферта. Умните хора залагат определено ниво на техническо изпълнение, под което не може да се слиза, и оттам търсят най-ниската цена. Ама тоя подход не пълни чекмеджета.
  • 6 Asdfg

    16 0 Отговор
    Подлези не може да поддържа, детска градина ще строи...?!? Далавера!
  • 7 незнайко

    9 0 Отговор
    Като четах и стигнах до часта за подлезите и разбрах що за фирма е това !!! Само лозунгите им са големи !!!
  • 8 ИСТИНА

    2 1 Отговор
    ЧОВЕКА Е КОМУНИСТ И ТО ДЪРТ

    Коментиран от #9

  • 9 АРТ

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "ИСТИНА":

    ТОЗИ Е КАТО ГЕРГОВ-СЪСИПВА ГРАДА НИ
  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    То за 4млн лв сигурно два блока ще построят, а те за детска градина толкова дават. Мъка.