Last news in Fakti

16 Септември, 2020 13:11 4 666 5

Променят статута на имоти до летище "София"

  • летище-
  • софия-
  • стату-
  • земи-
  • моти-
  • правителство-
  • решение

Област София продава имотите на „България Ер Меинтенанс“

Променят статута на имоти до летище "София" - 1
Снимка: М. Богданова ©

За насърчаване инвестициите в авиационния сектор правителството одобри преобразуването на два имота от публична държавна собственост в частна държавна собственост. Компанията „България Ер Меинтенанс“ е заявила намерение да инвестира 27 млн. лв. в разширяване капацитета на съществуващата база за обслужване и ремонт на самолети, оперирана от „Луфтханза Техник“, както и обособяването на Част 145 Организация за техническо обслужване. За осъществяването на този инвестиционен проект инвеститорът е изразил необходимост да придобие двата поземлени имота, които се намират в район Слатина, София и граничат със съществуващата база. Решението на правителството предвижда областния управител на Област София да продаде имотите на „България Ер Меинтенанс“ при условията и реда по т. 1 и 4 от Закона за насърчаване на инвестициите и Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите. Посочените имоти не са включени в обекта на концесия на летище София.

Министерският съвет прие решение, с което обявява част от имот, предоставен за управление на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ), за частна държавна собственост и дава съгласието си да премахне сградата - хидравлична лаборатория. Същата е неизползваема, амортизирана, като последиците от това са прогресивно рушене. ДФЗ ще премахне сградата за своя сметка, при спазване на изискванията на Закона за устройство на територията. Финансовите средства за премахването на сградата са осигурени в рамките на утвърдения бюджет на фонда за 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 смях

    17 0 Отговор
    "България Ер Меинтенанс" са ТИМ-аджиите. Трудно ще им откажат. Виж ако аз например искам да инвестирам никой няма да ми отчужди имотите по поръчка, но това е друг въпрос. Смешното е какви оправдания имат. Че и имота ще им разчистят за държавна (наша) сметка.

    Коментиран от #4

  • 3 Йопа

    9 0 Отговор
    И как се продават имоти на новоизгряваща фирма? Що не продадат и на другите авиокомпании.
  • 4 Властелините

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "смях":

    Това са хората от тъмния силует на Хунтата.
    "ТИМ" са хората, които управляват Бойко Борисов, и го държат на власт ,там Доган и Прокурори не предат.
    Пеевски, като чуе за тях ,подвива опашката, като селски мъник.
  • 5 Супер Ставри

    7 0 Отговор
    Веднъж за винаги да се изреже и измете тая гнъс, ТИМ ПИН СИК миг Аман ОТ ПЛЮМКИ , направиха хората по зле от крепостни селяни