Last news in Fakti

8 Декември, 2020 20:03 5 740 8

Мегаполис се превърна в призрачен град

  • вашингтон-
  • наем-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • бизнес

Вашингтон вече не е същият

Мегаполис се превърна в призрачен град - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Центърът на Вашингтон никога не е бил толкова безлюден. Служителите на банки, мозъчни тръстове и международни организации работят от вкъщи. Преди началото на пандемията по 15 000 души пътуваха до работното си място по главната линия на метрото, сега не са повече от 1500 души.

Това е и причината малките магазинчета в центъра да са празни, като например книжарницата на Алън, която датира от 40 години. "Вашингтон се превърна в призрачен град. 90% от редовните минувачи си стоят вкъщи. Няма и туристи, а те бяха важна клиентела за нас", казва пред Deutsche Welle Алън Стайпек, собственик на книжарница, който е бил принуден да я затвори за 6 месеца. С помощите получени от държавата е успял да задържи своите 40 служители, а благодарение на собственика на помещението, в което е разположил книжарницата си, плаща по-нисък наем, но това не са дълготрайни решения. Единственото спасение са продажбите в интернет.

Допреди пандемията интернет беше заплаха за малките търговци. Днес обаче той е тяхното спасение. От друга страна, компании като Amazon успяха да се разраснат, а печалбите им достигнаха колосални размери. Компанията е спечелила над 6 млрд. USD само за последното тримесечие. Това е тримесечен връх в досегашната ѝ 26-годишна история.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи Хаджи Българин

    38 5 Отговор
    Тръгнете по парите и ще откриете виновните за престъплението! Просто Уотсън!

    Коментиран от #4

  • 2 нашия

    24 5 Отговор
    само така Алън другия пут пак гласуваъ за демонократите-още по голяма тояга ще ядеш-ако си жив де
  • 3 Бат Чефо

    8 2 Отговор
    Хас му Кар чифутииии.да видите що е глад
  • 4 Шайба

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Де да беше толкова просто,за жалост истинския живот не е като във романите,от прекаленото им четене човек може да си състави една твърде идеализирана и нереалистична картина на света и никога да не излезе от капана на инфантилното мислене.
  • 5 qwerty

    5 1 Отговор
    DC винаги е бил призрачен в събота и неделя, изключвам Нешънъл мол. Нищо не работи.... Същото е и в Арлингтън без Пентагон мол-а и маршалс/костко от другата страна на подлеза. Просто тъмните си се прибраха от другата страна на Капитолия
  • 6 аз съм

    11 1 Отговор
    Началото на краят !

    Коментиран от #7

  • 7 звезделин

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "аз съм":

    Не, промяна на собственоста ( с подизпълнител).
  • 8 Олигофрени

    5 0 Отговор
    се превърнаха в журналисти !