Last news in Fakti

28 Декември, 2020 09:21 6 571 3

Най-рисковият сектор

  • строителство-
  • риск-
  • главна инспекция по труда

Строителството е на челно място

Най-рисковият сектор - 1

Строителството е сред най-рисковите сектори у нас, сочат наблюдения на инспектори от ИА „Главна инспекция по труда“. Причината е високият риск от трудови травми.

Ежегодно се планира и периодичен контрол в обекти с високорискови производства и дейности, каквито са добивната промишленост, металообработването и други. На регионално ниво се следят и предприятията, в които са допускани трудови инциденти, за да бъдат обхванати и те от контрола, разясниха още от инспекцията по труда.

Според инспекторите най-важно за предотвратяването на трудови злополуки е взаимната отговорност както на служителите, така и на работниците.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 112

    12 9 Отговор
    Е как, понеже да ти падне тухла на каската е нещо през една минута дето се случва. А сектора на здравеопазването дето се заразиха и умряха толкова сестри и диктори там е рай, най-безопасното място.
  • 2 ОрфанТ

    6 2 Отговор
    Няма рисков сектор , щом ББорисов ни управлява. А дори и да е така , той ще го възроди и издигне ! Нали ?
  • 3 Рисков е как ще връщат кредитите

    9 1 Отговор
    Рисков е че как ще ги връщат кредитите строителните предприемачи като никой не купува !!!!