3 Февруари, 2021 13:15 2 311 5

Създават летище за летящи автомобили (СНИМКИ)

  • великобритания-
  • летище-
  • автомобили

Той ще се намира във Великобритания

Британски град изгражда специално летище, което ще обслужва летящи автомобили, както и безпилотни летателни апарати. Летящите автомобили е концепция, която става все по-популярна през последните години. Подобни решения се разработват от известни компании като Boeing и Porsche.

Британският стартъп Urban Air-Point, в съвместен проект с автомобилния гигант Hyundai Motor, работи по проектирането на бъдещия градски аеропорт.

В рамките на проекта ще бъде разработена и нова инфраструктура, която ще обслужва следващо поколение електрически и автономни въздушни транспортни средства. Очаква се Великобритания да поеме ръководството по развитието на инфраструктурата, необходима за работата на въпросните транспортни средства.

Градското летище ще бъде разположено на близо 60% по-малка площ от традиционното и ще може да се изгражда в рамките само на няколко дни. Конструкцията, също така ще може да премествана на което и да е място, когато това е необходимо. Градското летище ще може да обслужва всякакви транспортни средства с вертикално излитане и кацане и върши чудесна работа при извънредни ситуации.

Новото летище се строи в британския град Ковънтри и ще заработи до 2028 г. Проектът е получил правителствен грант в размер на 1.2 млн. британски паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еколог

    5 1 Отговор
    Ами.... Правят хората.... А ние нямаме и един хеликоптер за спешна Помощ....
  • 2 хмехо

    1 0 Отговор
    Абе хем се прави за няколко дена, хем се строи и ще заработи 2028 г. Последно кое е вярното. Вероятно има идеен проект, ще се правят различни опити с различни хвърчолети, докато през 2028 г. официално бъде открито това летище.
  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    4 1 Отговор
    Ох, мила Миленче‼ Щом е летище , значи е ТО ‼
  • 4 Niki

    3 0 Отговор
    Нямаше ли по-тъмни сними?
  • 5 Въи

    4 0 Отговор
    Ами Боко къде ще каца с джипката