Last news in Fakti

9 Март, 2021 10:28 8 862 22

Превръщат изоставен строеж в ...

  • манастирски ливади-
  • детска градина-
  • училище

Манастирски ливади - запад с нова детска градина и училище

Започва разчистването на терена в кв. „Манастирски ливади – запад“, предоставен на Столичната община от Министерството на културата и Фонд „13 века България“. „Теренът в район „Витоша“ е с площ от 6804 кв. м. Там от десетилетия има изоставен строеж, припомня БНР. На негово място ще построим нова детска градина", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Детската градина ще бъде за 5 групи. Ще бъде построено и основно училище и зала, която по волята на дарителите ще носи името „Родна стряха“.

Заедно с разчистването на терена започва и изготвянето на обемно-устройствено проучване, така че в най-кратки срокове да започне изграждането на обекта.

Финансирането на новия образователен комплекс е осигурено от държавата и общинския бюджет.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    33 7 Отговор
    Ще го превръщат до изборите само...

    Коментиран от #17

  • 2 хехе

    52 4 Отговор
    Решили в бучимиша да строят детска градина най-после. А улиците широки по 2 метра дето коли не могат да се разминат, ами калищаците, ами факта че сградите са на 2 метра една от друга и си подават захарта през балкона... квартала не струва, също и Кръстова вада, Витоша...

    Коментиран от #3

  • 3 Баш Батка

    34 5 Отговор

    До коментар #2 от "хехе":

    Мноиго пришълци дойдоха и се заСелиха там...

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Ай по сериозно

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Баш Батка":

    Ай малко по-сериозно е пич... За кво ги настроиха тия блокчета там, на мястото на къщите. На мостчето във Витоша дори единия блок го направиха буквално на улицата...

    Коментиран от #6

  • 5 40 години

    12 1 Отговор
    Тази сграда е изоставена от 40 години. Тя не е годна за ремонт.
  • 6 Гост

    31 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ай по сериозно":

    Защото пищят против Люлин и Младост, но тези два жилищни комплекса бяха проектирано всеки един от тях като едно цяло. С всичките необходими отстояния, зелени площи, детски площадки, паркоместа, здравни заведения, хранителни магазини, училища и детски градини, необходимите мощности за трафопостове и канализация. В тези нови квартали, всичко е на парче! Отделно, частното строителство изпревари общинското такова и поради тази причина няма училища, детски градини, улици, канализацията и отводняването не отговаря на натоварването и т.н. Ама калинките откъде да ги знаят тези неща?!

    Коментиран от #9

  • 7 Бай

    12 1 Отговор
    Щом е мръсен въЗдуха строежите трябва незабавно да спрат
  • 8 Гост

    22 3 Отговор

    До коментар #3 от "Баш Батка":

    Не са виновни хората, че търсят поминък и свързаните с това жилища! Всеки нормален човек иска да живее добре, да храни семейството си, да се грижи за децата си! При тази политика на държавата, основните финансови средства да се съсредоточат в 4 големи града, от които 70% в София - какво очакваш?! То, вече и да искат да преразпределят финансите - не става, защото в малките градове вече не останаха хора..

    Коментиран от #10

  • 9 Ай по сериозно

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Резултата е ужасен, никаква инфраструктура. Да се върнем на Витоша... Асен Разцветников - въздух няма там, въздух... иначе наемите и цените са високи, нищо, че те ла*ната и плъховете са си там.. на канала...
  • 10 Баш Батка

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Факт
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Далавера

    14 1 Отговор
    Този обект е от времето на соца и в него почти няма бетон а дебело арматурно желязо над 1100 тона. Апетитно е за разчистване, пък и ако ще е срещу заплащане....само за наши хора

    Коментиран от #14

  • 13 Селяк

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Ти софиянец кореняк ли си или като мене от стърчипишка Ямболско е да ама вече Софийско жителство и ми е кеф ако просто изгонят селането
  • 14 Велинград

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Далавера":

    Да имахме огромен строеж построен през социализма от военните сума набори отбиха военната си служба там и за един месец му разказаха играта и пребра ха парите за скрап
  • 15 монах

    4 0 Отговор
    Чуда се къде е Манастирски ливади изток.

    Коментиран от #18

  • 16 монах

    3 0 Отговор
    Да не е до Бъкстон
  • 17 ггггг

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Баш Батка":

    Има и друго....ливадите ги продадоха за стотинки...изоставения строж, общината ще го събаря и т.н. за да строй. в пъти по-скъпо е отколкото да бяха сложили върху празните ливади преди да ги продадат .
  • 18 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "монах":

    Север - бул. Тодор Каблешков, запад - бул. България, юг - Околовръстен път, Изток - ул. Луи Айер.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 kara

    3 0 Отговор
    Айде стига с тея манастирски ливади,има и други квартали много по стари без канализация даже.
  • 21 ГРАЖДАНИН

    2 0 Отговор
    То да беше само в ТОЗИ РАЙОН НА сОФИЯ ДА ИМА ИЗОСТАВЕНИ И ЗАМРАЗЕНИ СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ ОТ ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА ЩЕ си затраем Ми като се разшетаме ще открием къ де ли няма подобни замразени строежи ПОЧТИ ВЪВ ВСЕКИ ОБЛАСТЕНИ ОБЩИНСКИ РАЙО.аКОЛКО ИМА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО И В бургас не покътнати чакат да си намерят собственици Настоящите правителства толкова се страхуват от комунизма че 30 години не смеят да ги разрушат нито пък да ги завършат .
  • 22 пенсионер

    1 0 Отговор
    В Бургаския комлекс Изгрев има един строеж от няколко декара където в основите му са илети милион кубици бетон предвиден старчески дом Но вероятно от това че около му витае духа на комунизма настоящата бургаска управа се страхува да го срине и предпочитат да е развъдник на безстопанствени кучета и клошари .