Last news in Fakti

1 Април, 2021 07:07 8 827 18

Сириец продава бивш профилакториум в България

  • бобов дол

Той го е купил през 2009 година, но не е инвестирал нито лев в него

Сирицец продава бившия профилакториум в близкото Мало село, обслужвал някога над 10 000 миньори и семействата им от цялата страна. Чужденецът е купил имота през 2009 г. Става дума за сграда с разгъната застроена площ от 1750 кв.м и двор от 18 декара, която от години не се ползва и се руши. Според собственика, сградата, построена през 1970 г., струва 165 000 EUR.

В някогашния профилакториум са се лекували от силикоза и от други професионални заболявания миньори от цялата страна. Капацитетът му е бил 200 места, с добре оборудвана база, с басейн, разказва Йорданка Гацева, заместник-кмет на Бобов дол, цитиран от БНР. „Там почиваха всички миньори - над 10 хиляди миньори и техни деца. Имаше спа-център. И болничният се ползваше най-активно от миньорите в нашия град. Физиотерапия имаше, процедури се правеха, здравни процедури и магнитния резонанс – тези, които си вървяха като болнични направление. Работеха медицински специалисти. Беше от най-хубавите почивни бази за миньорите. Но беше!“


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знае се

    117 13 Отговор
    Беше... а сегаше?
    Излизайте и измитайте боклука, люде на 04.04.2021 г., сега му е времето...

    Коментиран от #6

  • 2 Гад

    31 36 Отговор
    Другия боклук преди тоя го видяхме какви ги свърши. Сега пак се напъва
  • 3 123

    67 6 Отговор
    БЕШЕ БЕШЕ ... МАЙ ВЕЧЕ ВСИЧКО Е СВЪРШИЛО ДА ПРОБВАМЕ ЗА ПОСЛЕДНО НА 04
  • 4 Притрябвали

    17 11 Отговор
    му на някай стари тухли за 165 000 € ?!
  • 5 Емил Боев

    76 9 Отговор
    Е как така във бедният социализъм е имало и профилакториуми за работещите Българи . то нищо нямаше във този скапан соц ,нямаше безплатни карти за почивки по морето и балкана ,нямаше санаториуми,нито една фабрика или завод няма собствени почивни станции по морето и балкана .Въобще държавата не се грижеше за работещите Българи беше ги оставила на произвола н съдбата ,даже и банани не им доставяше и не ни пускаше да ходим във щастливият рай наречен демокрация ,която във края на краищата се оказа един кьор фишек и нищо друго . И последно за да не се руши повече тази сграда Бобов долничани да си я откупят солидарно и да я въстановят да идват хората и да си лекуват хроническите болежки ,защото явно се видя че капиталист на болен не вярва и на него не му трябва здрав народ да работи а роб и които падне друг ще го замести .

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Един

    8 29 Отговор

    До коментар #1 от "Знае се":

    Добре ама трябва да започнем от теб.Какво ме интересува някакъв частник,който е купил нещо от червената номенклатура,разграбила и съсипала България.
  • 7 гост

    41 2 Отговор

    До коментар #5 от "Емил Боев":

    Вярно така е !!!Само дето младите нищо не знаят за това време !!!
  • 8 Бастун

    20 40 Отговор

    До коментар #5 от "Емил Боев":

    То и сега има такива профилакториуми.Наричат се СПА.Поблема ,е че ония така наречените безплатни ги разсипа червената номенклатура.А и манталитета на българина:И сто лева да стане бензина,пак ще си карам колата и 5 стотинки да стане,пак ще си краднем.Те това е проблема,че сега не може да се крадне.Плащаш и отиваш.

    Коментиран от #9

  • 9 Емил Боев

    42 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бастун":

    Проблемът сега е че българинът няма със какво да плаща и няма къде да отиде . Говоря за обикновеният Българин работещият .А СПА центровете не са направени за обикновените хора а за крадците и разбойниците който след тежките кражби ограбващи България да има къде да си отдъхват . И друго тези СПА центрове и къщите за гости са направени пак със крадени пари от ЕС . А едновремешните почивни станции и профилакториуми бяга построени със парите на хората и някои хора ги изкупиха и продадоха без да питат народа .Навремето работех във една млекопреработвателна фабрика и със наши средства на фабриката и със доброволният труд на мен и колегите ми си направихме почивна станция във град Априлци - Видима . Не беше кои знае колко голяма но стигаше за всички смени през летният сезон и то 14 дни безплатни даже и храната . Преди няколко години ходих нататък и се оказа че помен няма от почивната станция всичко беше разрушено и обезкостено пълни руини това остана от нашият безплатен труд .

    Коментиран от #15

  • 10 един от многото

    16 1 Отговор
    Я го проверете по обстойно този Сириец , че нещо по държането много намирисва на Евреин!
  • 11 Гого

    23 1 Отговор
    На кого му пука за робите (работниците)?? За богатите има СПА...
  • 12 СЕЛЯНИН

    2 13 Отговор
    Били лекували : силикоза...? ха ха ха
  • 13 Павел Пенев

    5 0 Отговор
    Точно такива са "потенциалните инвеститори" у нас.
  • 14 Съдията Дред

    16 0 Отговор
    Така е, щото оня вредния комунизъм тероризираше миньорите да ходят задължително на профилакториум , а предприятията заставяше да им го плащат. Сега такъв тормоз няма.
  • 15 КОЙ ТОЙ

    5 12 Отговор

    До коментар #9 от "Емил Боев":

    KOЙТО РАБОТИ И СЕГА ЩЕ ОТИДЕ.НО ТИ ЯВНО СИ БИЛ ПАРТИИНИЯ СЕКРЕТАР И НЕ ТИ СЕ Е НАЛАГАЛО ДА РАБОТИШ .И КОИ ГО Е РАЗРУШИЛ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЛИ ИЛИ СЪЩИТЕ БЪЛГАРИ
  • 16 ПОСЕТИТЕЛ

    2 2 Отговор
    Колко сме се пързаляли от там с лагерните колички, те ся искат да го продават!
  • 17 жепеец

    8 2 Отговор
    На БДЖ продадоха профилакториумите в Кюстендил,Добринище,Хисара,гадни айдуци
  • 18 Евтино го продава човека...

    4 2 Отговор
    Тя кметицата колко ли по 200000 е усвоила,но и се свидят 165000 евро?Боко ги раздава в движение от джипката. Банка на гробарите....