Last news in Fakti

23 Юни, 2021 06:31 3 529 7

Столичани протестират пред изоставения строеж в двора на Медицинска академия

  • национална педиатрична болница-
  • медицинска академия-
  • строеж-
  • протест

Недоволството на гражданите е насочено срещу намерението за изграждане на Националната педиатрична болница на това място

Столичани протестират пред изоставения строеж в двора на Медицинска академия - 1
Снимка: БГНЕС

Граждани ще протестират пред Министерския съвет срещу намерението за изграждане на Националната педиатрична болница, на мястото на изоставения от години строеж в двора на Медицинска академия, предаде БНР.

Причината за недоволството е проведената вчера среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството със страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на болницата. На нея бе прието инвеститорът - Министерство на здравеопазването - да внесе ново мотивирано предложение за изменение на подробния устройствен план, което да съответства както на конкретните инвестиционни намерения, така и на параметрите на застрояване, предвидени в Закона за устройство и застрояване на Столична община.

Според протестиращите обаче, това е договор за довършване на изоставения строеж. В подкрепа на каузата си от началото на юни те събират и подписка.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Срам

    5 3 Отговор
    Това не е държава.Нямам думи за всичките тъпотии който се случват.
  • 2 Няколко

    4 3 Отговор
    архитекти и собственици на строителни фирми, подкрепени от роднини и няколко заблудени млади семейства протестират. В желанието си да гътнат сегашния строеж и да построят ново на негово място.
  • 3 Гого

    5 3 Отговор
    И какъв всещност е проблема да се завърши сградата.
  • 4 светльо

    7 4 Отговор
    Проблема е, че твърде дълго железата в конструкцията и са били изложени на атмосферните условия
  • 5 ПКП К

    4 2 Отговор
    Никой не протестира, просто някой си го е харесал и сега гордо клевети с цел хапването му!
  • 6 Ако излезнат

    2 1 Отговор
    инженер-конструктори да протестирет, сградата не е годна. До тогава си е пунта мара
  • 7 Да добавя

    0 0 Отговор
    Няма начин да няма начин този строеж да се довърши. В двора на Александровска има изоставена , порутена може би най старата сграда. Да се събори и да се построи нова подходяща за педриатична болница. Решението е просто.Някои много обичат да събарят.Богата държава сме.