Last news in Fakti

23 Юли, 2021 11:30 5 321 18

Междублоково пространство се оказа частна собственост

  • младост 1-
  • междублокови пространства-
  • протест

Казусът е с адрес столичният квартал "Младост 1"

В столичния квартал "Младост 1" междублоковото пространство се оказва частно - междувременно през имота минава улица, има и детска площадка, а казусът възмущава жителите на квартала. Жители на квартала казват, че градинката от години се поддържа от общината, дори е направен и ремонт на улицата, а сега се оказва частна.

"Това е частна собственост по думи на трима души, които на 14 юли с помощта на няколко работници дойдоха и започнаха да забиват двуметрови колове. Забиването започна от вътрешната част на градинката и на мои въпроси на какво основание, защото те бяха без униформи на общината и без инженери, които да направят нужните замервания дали наистина този имот е техен и дали стигат неговите рамки, започнаха да забиват коловете. Те ми казаха, че кметът на "Младост лично им е дал разрешение да могат да заграждат и че те са в правото си и че имат такова писмо, което не ни беше показано", каза Златин Лолев, цитиран от БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    28 5 Отговор
    Спокойно,и без това скоро няма да можем да излизаме от домовете си.
  • 2 Правото

    51 8 Отговор
    Лоша беше Иванчева, защото такова не можеше да се случи.
  • 3 Хахаха..

    36 9 Отговор
    Нали за това подскачахме след Десети - да заменим държавната и общинската собственост с ЧАСТНА? Или греша?

    Коментиран от #6, #18

  • 4 Кардинала

    28 1 Отговор
    Споко в Гео Милев по време на ремонта на Коперник една съседка си направи частен паркинг за 4 коли на мястото на общите части до блока. И то даже бетона го изливаха работниците който правеха пътя.
  • 5 Загрижен

    22 5 Отговор
    Само така!!! Няма да ми писне да пиша, че сами си ги избрахте. Голяма част от вас, когато трябваше да се гласува, пиха бира, ходиха за гъби или просто казаха, че е безмислено. Е, тогава от какво се оплаквате???

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Не грешиш

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха..":

    Лично аз отдавна се наскачах.
  • 7 Младост

    13 15 Отговор
    В Младост всичко е частна собственост. Навремето там комунягите строяха върху частни земи.

    Коментиран от #17

  • 8 На грешен адрес

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Загрижен":

    Замисляли ли сте се, че тези които пишат във форуми няма как да са от "голяма част от вас", понеже по принцип имат позиция? Онези с бирата, цацата и гъбите гледат футбол и коментират коли, тях тук ги няма.

    Коментиран от #11

  • 9 Гост

    20 2 Отговор
    Ами, щом и пътят е техен, да го кърпят и поддържат. Сега могат да си сложат бариера и да късат билетчета от преминаващите. В каква държава живеем? И по телевизията се изправили едни костюмирани мошеници и ми говорят за европейски градове и закони.
  • 10 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Загрижен":

    Тези, с колчетата, са от избраните от вас.
  • 11 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "На грешен адрес":

    Не се е замислял. Затова още гласува и се надява. Повтаря една и съща грешка, като очаква различен резултат.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 далаверки

    11 1 Отговор
    АМИ ТЯ ИВАНЧЕВА ТОЧНО С ТАЯ ЦЕЛ МАЙ БЕШЕ " ОТСТРАНЕНА"....ДА МОГАТ РАЗНИ ДА ОБЯВЯТ ГРАДИНКИ ЗА СВОИ! И СЕГА СТОЛИЧНИЯ СЪВЕТ ИСКА ОТ ДЪРЖАВАТА ИМОТИ В "ИЗТОК" ДА ОБЕЩЕТЯЛ ТЕЗИ С ГРАДИНКИТЕ???? ЗНАЧИ - ИМАШ ГРАДИНКА В ЛЮЛИН 16 И ПОЛУЧАВАШ
    КАТО ЗАМЯНА ИМОТ ЗА МИЛИОНИ В "ИЗТОК"???? ТИЯ ПРОДЪЛЖАВАТ С КРАДЕНЕТО ЗА "НАШИ"! КОИ СА СОБСТВЕНИЦИ НА ТИЯ "ГРАДИНКИ" И КОГА СА ГИ ПРИДОБИЛИ И ЗАЩО ЗАМЯНА С ИМОТИ ТОЧНО В "ИЗТОК", ДЕТО ЩЕ ГИ НАПРАВИ МИЛИОНЕРИ?
  • 14 Грешко

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Ха, имало един на гости от тези... Месия не се е появявал от 2000 години, пророк от 1400 и за това чакането на чудо, без собствено участие, е твърде голям оптимизъм.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Трол2

    4 0 Отговор
    Не може в София да се реституираю да плащат подобренията- градини, метро...
    Улици
  • 17 факт

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Младост":

    Младост е прав имало е преди на тези места села квартали къщи и тн. Идват комунягите очуждават всичко и почват да леят бетона.
    Проблема е че много от реститутите са фалшиви такива които лъжат че тия имоти са били на техни родители без никакви документи за това.
    И за да бъде честно комунистическите постройки трябва да са последните останали след тях не трябва да се строи нищо защото просто няма място.
  • 18 XXX

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха..":

    Ти пак не си разбрал. За свобода подскачахме, Санчо, за свобода!
    Да, тя върви и със странични ефекти, но подскачането със сигурност си заслужава!