Last news in Fakti

1 Септември, 2011 09:00 1 066 0

Пловдив продаде жилища за над 1 милион лева

  • пловдив-
  • общински имоти-
  • продажба-
  • криза

В Пловдив бяха продадени общински жилища на стойност 1 млн. лв. Петнайсет от имотите, чиято обща стойност е 537 000 лв., вече са платени. За други 24 тече процедура по продажбата им. Нови 27 жилища ще бъдат пуснати за продажба през октомври.

До момента над 300 души са подали молби за покупка на общински апартаменти. "Ако продажбите вървят с такива темпове, до две-три години няма да има и помен от жилищна криза в Пловдив, където има семейства, чакащи повече от 30 години да се настанят н общински апартаменти", каза Славчо Атанасов, кмет на Пловдив.

Събраните средства от продажбите на стари апартаменти ще се събират в специален фонд и с тях ще се купуват нови жилища. Кметът на Пловдив очаква да бъдат реализирани продажби в размер на 9 млн. лв., с които да се купят 1000 нови имота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА