8 Декември, 2021 11:11 11 368 5

Тук цените на старите жилища падат

  • италия-
  • жилища-
  • цени

В Италия поевтиняването е с 2.6%

Тук цените на старите жилища падат - 1
Снимка: Shutterstock

С 2.6% са поевтинели жилищата от вторичния пазар в Италия през ноември тази година спрямо същия месец на миналата, до средни нива от 1690 EUR/кв.м. Съпоставяйки цените с тези през октомври на текущата година понижението е 0.3%, сочат данните на най-новия анализ на консултантската компания Idealista.

На месечна база най-силно поевтиняване се отчита при апартаментите в Марке – 2.2%. Следва Сардиния – 2.1%. Третата позиция е за Молизе, където обезценката е 2.1%. Единствено в Силиция се отчита лек ръст от 0.7% на месечна база.

Трентино е мястото в Италия с най-високи цени на жилищата. Следната стойност на квадратен метър е 2570 EUR. Следват Лигурия и Тоскана, съответно с цени от 2390 EUR/кв.м. и 2230 EUR/кв.м. В по-известните италиански гадове, като например Флоренция и Милано средната стойност е около 2700 EUR/кв.м. Най-достъпен от ценова гл.т. е регионът около Калабрия. Там цената на квадратен метър жилищна площ е 850 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    14 2 Отговор
    Скоро и тук ще се сгромолясат
  • 2 Станко

    7 2 Отговор
    Тръгвам за Италия. Стоп, отказах се. Там управляват ковид фашистите.
  • 3 Даката

    11 3 Отговор
    Скоро имаше търг за апартаменти в град Средец.Цените бяха по 3-4000 лева.От това по евтино,накъде.
  • 4 До Даката

    5 2 Отговор
    Ти ще отидеш ли да живееш в гр. Средец?Аз даже и не съм чувал за него.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "До Даката":

    Щото не си ходил в казарма, да караш танк.