Last news in Fakti

22 Ноември, 2002 00:00 566 0

България, Гърция и Русия подписват на 3 декември Меморандум за сътрудничество за реализация на петролопровода Бургас-Александруполис

  • проекта-
  • хасан-
  • ноември
Тристранният работен комитет по петролопровода Бургас - Александруполис ще проведе среща на 3 декември 2002 г. в Атина, датата бе съгласувана между правителствата на трите страни участнички в проекта - България, Гърция и Русия.
Уточнен е и дневния ред на срещата. Той включва подписване на Меморандума за сътрудничество за реализация на проекта за петролопровода Бургас-Александропулис /съгласуван от премиерите на Р. България и Р. Гърция по време на срещата им в Атина на 1 ноември т.г./, определяне на датите за представяне на проекта пред международната общност за нефт и газ, определяне на компаниите от всяка страна, които ще реализират проекта;
В момента, комисия назначена от оторизирания да води преговорите от българското правителство и.д. министър на регионалното развитие и благоустройството Хасан Хасан, разглежда представените от 9 фирми писма за намерения и проверява отговарят ли те на предварително поставените условия. Протоколът от работата на комисията трябва да бъде готов до края на работния ден на 22 ноември и да бъде докладван на и.д. министър Хасан.
На 25 ноември ще бъде определена датата, на която фирмите, отговорили на изискванията ще бъдат поканени на обща среща, за да заявят желанията си за процентно участие в разпределението на дяловете в бъдещия консорциум между тях. Ако не бъде постигнат консенсус, правителството ще направи окончателното разпределение на дяловете в консорциума от български компании, гарантирайки балансирано участие на отделните субекти с оглед да не се дава възможност за мажоритарно присъствие на нито един от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА