Last news in Fakti

3 Декември, 2002 00:00 587 0

Близо 200 км. пътища ще бъдат ремонтирани по програма ФАР

  • трябва-
  • строителство-
  • години-
  • последните-
  • надзор-
  • кандидатите-
  • млн eur-
  • през последните-
  • оборот през последните-
  • годишен оборот през
Общо 195 км четвъртокласна пътна мрежа ще бъде ремонтирана по проект Общински пътища за достъп до туристически обекти на програма ФАР - Икономическо и социално сближаване. Одобрени за рехабилитация са 28 участъка, групирани в четири лота. Първият е за районите на Смолян, Хасково и Кърджали; вторият е за Пазарджик; третият е за Шумен, Търговище и Разград; четвъртият е за Варна, Добрич и Силистра. Целта е подобряване достъпа до обекти от туристически интерес чрез реконструкция, рехабилитация и обозначаване с пътни табели на общински пътища.
Общият бюджет на програмата е 15 млн. EUR, от които 10 млн. EUR са осигурени по ФАР, а останалото е национално съфинансиране.
Вече са обявени и търговете за избор на строител и надзор за четири лота. Оферти за строителен надзор се приемат до 23 декември. Кандидатите трябва да имат поне 4.8 млн. EUR годишен оборот през последните три години и да разполагат с минимум 60 постоянно наети специалисти с опит в областта на пътното строителство. В късата листа ще бъдат включени между 4 и 8 кандидати. Максималният бюджет, заделен за надзор, е 1.2 млн. EUR. Предвижда се договорът за супервизия да започне да тече от април догодина.
Офертите за строителство се приемат до 24 февруари. От кандидатите се искат по 50 000 EUR гаранция за първи, втори и четвърти лот и 60 000 EUR - за трети. Те трябва да имат годишен оборот през последните три години от поне 10 млн. EUR - за първи, втори и четвърти лот, и 12 млн. EUR - за трети лот. Желаещите да участват в търга трябва да са изпълнили успешно поне два подобни проекта през последните пет години, като 40% от работата са изпълнили със собствени средства
/без подизпълнители/. Кандидатите ще трябва да могат да осигурят финансиране от по 1 млн. EUR за лот 1, 2 и 4 и от 1.2 млн. EUR - за лот 3. Критерият, по който ще се оценяват фирмите, е цената. От избраните изпълнители ще се иска да осигурят гаранция в размер на 10% от стойността на договора, а ако не успеят, ще бъде определен друг победител.
Договорите за строителство се очаква да бъдат подписани през пролетта, а срокът за ремонтните работи е 15 месеца. Крайният срок за изпълнение на строителството е през 2005 г., а гаранционният период е фиксиран на 12 месеца.
За 23 януари е насрочена информационна среща за фирмите, кандидатстващи за строителството. Цената на тръжната документация за всеки лот е 500 EUR, а за всичките - 1800 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА