Last news in Fakti

9 Декември, 2002 00:00 609 0

Световната банка ще отпусне пари на “Топлофикация София”

  • топлофикация
Международната финансова корпорация (IFC), инвестиционното звено на Световната банка, ще даде до $ 45 млн. за проекта на щатската “Хорайзън” за построяване на два нови блока на столичната топлофикация. Освен това ще се осигури и допълнително финансиране до $ 100 млн. за целия проект, който е на стойност $ 200 млн., стана ясно вчера преди пристигане на представителите на корпорацията в София.
“Хорайзън Енерджи” подписа на 1 ноември тази година с шефа на столичната топлофикация Валентин Димитров споразумение за създаване на смесено дружество с капитал 50 000 лв. за този проект. Той предвижда построяването на два блока по 127 мегавата на площадкате на ТЕЦ “София” и на ТЕЦ “София-Изток”, които ще произвеждат топлинна и електроенергия. За тази цел инвеститорът иска да се подпишат дългосрочни договори с НЕК за изкупуване на тока и с топлофикацията за изкупуване на топлоенергията. В бъдещото дружество топлофикация ще участва с апортна вноска на земята, върху която ще се градят мощностите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА