Last news in Fakti

16 Декември, 2002 00:00 924 0

На Боровец вече може да карате ски и през нощта

  • боровец-
  • повече-
  • сезон-
  • съобщи-
  • курорта-
  • хотел-
  • изкуствен-
  • изкуствен сняг
Нощно каране на Боровец е новата придобивка за скиорите срещу такса от 8 лева. 45-те прожектора, опасващи пистите “Мартинови бараки-2” (срещу хотел “Рила”) и “Мартинови бараки-3” (до нея), ще светят от 17 до 22 часа. Дневната карта е 16 лева. За най-върлите ентусиасти се обмисля финансово облекчен вариант за обща карта през деня и нощта.
В събота ски-сезонът в Боровец бе открит с първото по рода си нощно шоу, което включваше изпълнения на легенди като Петър Попангелов, Георги Волошкин, демонстрации по паралелно разминаване “5+5”, сноуборд атракции и всевъзможни акробатични гегове.
От април 2003 г. започва работата по изграждането на съоръжения за изкуствен сняг и на Маркуджиците. Така ски ще могат да се карат 6 месеца в годината.“Бороспорт” поема паркингите, снегопочистването и извозването на сметта от курорта Боровец, съобщи изпълнителният директор на дружеството Петър Гуцелски.
Тази зима Боровец ще посрещне с около 20-25% повече туристи от миналия сезон. През 2003 г. курортът може да бъде газифициран, като инвестициите ще са общи, от всички собственици на хотели.
Цялото ръководство на МВР начело с министър Георги Петканов, главния секретар Бойко Борисов, шефа на полицията Васил Василев, политическият и бизнеселитът, кметът на Бургас Йордан Костадинов се изсипаха на зрелищното откриване на новия четиризвезден хотел “Мираж” в Бургас. 19-етажната сграда е с уникална архитектура - тя е във формата на стъклена пирамида. Това е най-високата сграда в България, строена през последните 20 години - цели 71 метра. Собствениците - известните строителни предприемачи братя Диневи, са инвестирали около 4 млн. долара.
***********************************************************************
МG корпорация започва изграждането на луксозно вилно селище в Боровец, съобщи президентът на корпорацията Илия Павлов при откриването на тазгодишния зимен сезон в курорта. Компанията закупи от Съюза на българските автомобилисти хотелския комплекс Ястребец и ще повиши категорията му от 3 на 4 звезди. Освен хотел Ястребец комплексът разполага с 15 финландски вили на два етажа. Инвестицията ще бъде завършена за зимен сезон 2004. За тогава се предвижда и пускът на два четириседалкови лифта, както и инсталиране на съоръжение за изкуствен сняг на Маркуджиците. За първи път тази зима две от пистите на Боровец са осветени, озвучени и са снабдени със съоръжения за изкуствен сняг на стойност 3.5 млн. лв. Очакваният ръст на туристите в курорта е 20-25%, съобщи Нели Сандалска, изпълнителен директор на Балкантурист. Три пъти повече са записванията от Великобритания, двойно повече от Германия. Има интерес и от съседните страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА