13 Май, 2013 00:07 1 976 1

Офис на бъдещето

  • офис-
  • дизайн-
  • eneco-
  • ротердам-
  • холандия

Една от големите холандски компании – Eneco, създаде уникален офис. Той е разположен в Ротердам и е пример как трябва да изглежда съвременното работно помещение.

Сърцето на корпорацията е с площ 25 000 кв.м – атриум, от който служителите и гостите на фирмата могат да се озоват на рецепцията или в конфетната зала. Също така има редица зали за провеждане на неформални срещи, кът за отдих и ресторант.

Работните помещения наподобяват малки острови. До голяма степен това усещане се дължи на цветовото съчетание, което са използвали специалистите от архитектурната компания Hofman Dujardin Architects и Fokkema & Partners.

В офиса на Eneco е използвано т.нар. „вертикално озеленяване”: стените, някои работни помещения и част от фасадата са украсени с пълзящи растения. Според архитекти, на белия фон, покритите с растения стени изглеждат като „живи” платна. Това придава на офиса неповторима атмосфера, която повишава работоспособността на служителите.

Дизайнерите са се погрижили и за енергоефективността на сградата, въпреки, че поддръжката на 14-етажната сграда излиза скъпо. За да се намалят разходите на южната стена и на покрива са поставени слънчеви панели. Така Eneco, която се явява една от най-големите компании производители на електроенергия и доставчик на природен газ в Холандия, дава пример за разумно използване на природните ресурсите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    +1