Last news in Fakti

14 Май, 2022 14:03 5 790 4

Промениха статута на имот в Банкя

  • промяна-
  • статут-
  • недвижими имоти-
  • правителство-
  • решение

Промениха статута на редица имоти

Промениха статута на имот в Банкя - 1
Снимка: БГНЕС

С решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна собственост за модернизацията на железопътен участък гара София - гара Волуяк. Участъкът е част от проект „Развитие на железопътен възел София" от проектен км 1 +061 до проектен км 8+409“.
Имотите се намират в район „Надежда“, София.

Средствата за обезщетяване на собствениците на засегнатите имоти се осигуряват от Механизма за свързване на Европа - сектор „Транспорт“.

Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Отнема се правото на управление на държавен имот от Националната астрономическа обсерватория „Рожен“ в гр. Смолян

Поради отпаднала необходимост се отнема правото на управление на имот -публична държавна собственост от Националната астрономическа обсерватория ,,Рожен“ към Института по астрономия на БАН. Имотът се намира в гр. Смолян, бул. „България“ № 14 и представлява офис със застроена площ 32 кв. м. Преминава в управление на областния управител на област Смолян.

Променя се статутът на държавни имоти в Банкя

Правителството обявява имоти - публична държавна собственост за частна държавна собственост и ги прехвърля в управление на областния управител на София. Имотите се намират на ул. ,,Г. С. Раковски“ № 9 и № 11 в гр. Банкя. Представляват два терена с изградена сграда в единия от тях. Поради отпаднала необходимост, имотите се отнемат от Агенция ,,Пътна инфраструктура“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайчарникът

    12 1 Отговор
    стана палат !
  • 2 Шшшттт

    11 0 Отговор
    Нема да барате магнолията ей
  • 3 Ицо

    4 0 Отговор
    Аз като прочетох заглавието си помислих че са променили статута на зайчарника ама не
  • 4 Йеронимус БОШ

    0 1 Отговор
    Банкя.....Бойко......Барселона ....мис Бикини......продължете поредицата !