Last news in Fakti

27 Май, 2022 13:51 4 125 5

Бум при наемите

  • прага-
  • чехия-
  • жилища-
  • наем-
  • цени

Причините са поскъпването на жилищата в Прага и ръстът на лихвите по ипотеките

Бум при наемите - 1
Снимка: Shutterstock

Поскъпването на жилищата, нарастващите лихвени проценти и несигурността са основните причини за повишения интерес към жилища под наем. Все повече инвеститори реализират нови проекти, като се стремят да ги отдават под наем, вместо да ги продават. Тенденцията се отнася най-вече в Прага.

„Броят на жилищата за отдаване под наем започва да се увеличава в портфолиото на компаниите. Това е обща тенденция на пазара, която се разви поради покачването на цените на недвижимите имоти и ръста на лихвите. През последните 6 месеца търсенето на жилища под наем само в Прага е нараснало с над 25%. Апартаментите, които пускаме на пазара, излизат до седмица, отдават се веднага под наем. Наемателите се „борят“ за жилища“, казва Зузана Худоба, изпълнителен директор на BTR.

„Имаме определени процеси. Искаме клиентът да подпише договор и да плати депозит, първия наем, но някои клиенти идват за оглед вече с пари и искат да се нанесат веднага в апартамента“, допълва тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бум, ръст

    7 2 Отговор
    Бум, ръст, Поскъпване, Бум, ръст, Поскъпване,Бум, ръст, Поскъпване,Бум, ръст, Поскъпване,Бум, ръст, Поскъпване,
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А ми

    3 1 Отговор
    то си е нормално да се дигне търсенето под наем за месец, два - при 8 / 9 милиона украйнци из Европа, които някъде трябва да прекарат 2 / 3 месеца. Есента най - вероятно ще е обратно - много отдават, а наематели няма (трябва да се има в предвид, че празен апартамент е разход : подгряване, такси, данъци, ремонти и т.н.) от което идва падане на наемите и повишаване на предлагането за продажба - но ще има ли куповачи при тази стагфлация, в която вече влизаме ????
    С две думи балона върви към голямо Бонго.

    Коментиран от #5

  • 4 Михаела

    1 2 Отговор
    Какво не интересува Чехия? Спрете с безсмислени новини.
  • 5 Михаела

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "А ми":

    КопУвачи а не копОвачи
    Украинци, а не украЙнци