Last news in Fakti

12 Септември, 2022 13:21 3 030 2

Град промени правилата за строителство

  • прага-
  • чехия-
  • строителство-
  • промени

Повече зеленина в Прага

Град промени правилата за строителство - 1
Снимка: Shutterstock

Пражките общински съветници промениха строителния правилник на чешката столица, който определя нормите за строителство на жилищни и обществени сгради. Това включва правилата за засаждане на дървета по улиците, местоположението и отделянето на тоалетните и засаждането на растителност по покривите.

Като част от поправката в Прага вече ще е задължително засаждането на растителност на покриви с наклон до 20 градуса. Ще отпадне необходимостта от отделни тоалетни за мъже и жени в ресторантите, а също така ще бъдат опростени правилата за разположение на тоалетните в апартаментите. Освен това бяха направени промени в правилата за обработка на дъждовна вода.

Съветниците засягат и темата за електромобилността. Някои сгради ще трябва да имат специални паркинги с електрически станции за зареждане. „За жилищните сгради има по-ниски изисквания и няма задължение да има зарядна станция. Регламентът обаче не се прилага само за нови сгради, но и за модификации на съществуващи сгради“, добави Пьотр Главачек (STAN), заместник-кмет на Прага по въпросите на териториалното развитие.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Линкълн

    1 2 Отговор
    А това с тоалетните е супер, така хилядите полове в Германия при туризъм в Швейцария ще посещават една и съща тоалетна за всички а може би и свещените крави на Индия също
  • 2 Русенец

    2 0 Отговор
    Тук орязаха дърветата в парковете и край улиците, и сянката стана дефицит. Но пък лъснаха асфалта и бетона и цяло лято греят като печка, денем и нощем. Е, ще позасадят 5, 6 дръвчета, покрай изборите....