Last news in Fakti

17 Юни, 2022 18:53 1 541 1

Младежкият театър запазва сградата си

  • младежки театър-
  • кевр-
  • мррб-
  • сграда

Изказваме своите най-топли благодарности към хилядите приятели на Младежки театър, които с огромен ентусиазъм споделяха нашия апел, подкрепяха ни, изпращаха ни съобщения и ни даваха надежда и кураж, съобщиха от театъра

Младежкият театър запазва сградата си - 1
Снимка: БГНЕС

Младежки театър "Николай Бинев" запазва сградата си, която имаше да опасност да бъде отнета. Причината бе, че КЕВР желаеше да придобие безвъзмездно имота, твърдейки, че е с „отпаднала необходимост“. Новината съобщиха от ръководството на театъра:

Уважаеми зрители, колеги и приятели на Младежки театър,

С огромно вълнение Ви информираме, че днес в Младежки театър беше получено официално становище от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което окончателно потвърждава, че театърът запазва собствеността върху сградата си.

За целия екип на Младежки театър това писмо означава много. То носи огромно облекчение и надежда за бъдещото развитие на кукления театър.

Изказваме своите най-топли благодарности към хилядите приятели на Младежки театър, които с огромен ентусиазъм споделяха нашия апел, подкрепяха ни, изпращаха ни съобщения и ни даваха надежда и кураж. Благодарим и на всички близо 4000 граждани, които подписаха петицията в подкрепа на театъра! Благодарим и на всички журналисти и медии, които отразиха коректно и с уважение към всички страни казуса.

Специални благодарности отправяме към няколко човека и институции, които със своята енергия, желание и професионализъм ни помогнаха изключително много.

Сърдечно благодарим на Съюз на артистите в България / Union of Bulgarian Actors и на неговия председател г-н Христо Мутафчиев; на експертите в Министерство на регионалното развитие и благоустройството; на експертите в Министерство на културата и по-специално на екипите на дирекции „Сценични изкуства и художествено образование“ и „Управление на собствеността“; на Столична община и специално на г-н Miroslav Borshosh – заместник-кмет по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“; на Директора на Дирекция „Градско и пространствено планиране и недвижимо културно наследство“ към Столична Община Направление "Архитектура и градоустройство"; на кмета на Район "Оборище", Столична Община / District Oborishte - Sofia Municipality г-н Николай Александров и Началника на отдел „Управление на общинската собственост и жилищния фонд“ в същия район; на Областния управител на София г-н Иван Кючуков и неговия екип.

Най-големи благодарности изказваме към всичките ни прекрасни колеги от българските театри – държавни и общински, независимите артисти, колегите от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", които застанаха категорично до нас. Колеги, доказахме, че заедно сме по-силни! Нека не забравяме това!


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    2 2 Отговор
    Офисите са на "Младежкия театър", а на държавата.

    РЕШИХА не държавата, а "Младежкия театър" да получава наемите. Никой обаче не коментира къде ще отиват парите, за какво ще харчи парите от наемите.


    Отвратен съм, с пари от наеми на държавни офиси, ще се плащат заплати на некадърен театрален директор и некадърни актьори, които не могат да съберат 10 зрители на представление(Да продадат 10 билета за представлние).