Last news in Fakti

7 Май, 2003 00:00 643 0

Започва изграждането на нов завод за топло- и шумоизолационни плоскости

  • комбината-
  • обособени
Строителството на нов завод започва на територията на Тежко машиностроене АД /в ликвидация/-Русе. Българо-гръцката фирма Фибран-България АД, която на един от последните търгове за обособени части на комбината закупи терен от 25 дка, инвестира над 2 млн. лв. за изграждане на площадка за производство и търговия с широка гама от топло-, хидро- и шумоизолационни плоскости за строителството от пенополиетирол.
Фибран-България АД е 25-ата фирма, която се настани на територията на бившия машиностроителен гигант. Закупилите вече обособени части на комбината фирми се занимават с производство и търговия с машиностроителна продукция, петролни продукти, газ пропан-бутан и др., разкрити са около 850 работни места.
ТМ АД-Русе влезе в ликвидация през 1999 г. Всички стари задължения на комбината са погасени с приходи от търговете, съобщи ликвидаторът Петър Петров. Остават непродадени 12 обособени обекта, сред които са административната сграда, ел. подстанцията, паркингът и др. на обща стойност под 6 млн. лв. Мажоритарен собственик на комбината с 92.7% е държавата, останалата част е на над 1000 дребни акционери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА