Last news in Fakti

23 Май, 2003 00:00 3 348 0

Жилище на лизинг - още един начин да се сдобиете с нов дом

  • group-
  • имовина-
  • които-
  • жилище-
  • фирмата-
  • клиентът-
  • предлага-
  • моллова-
  • фирма-
  • много-
  • довършителни-
  • години-
  • клиента-
  • хората-
  • месеца-
  • плаща-
  • жилището-
  • работи-
  • group имовина-
  • равни месечни вноски
Днес за мнозина покупката на нов дом е лукс. Дори и тези, които разполагат с малко спестени пари, не могат да ги инвестират в ново жилище. Сред основните причини са недоверието от страна на клиента към инвеститора или строителната фирма.
, До няколко месеца се очаква да бъде готов поредният жилищен блок, който строи "SM Group-Имовина"Ако все пак имате желание да смените жилището си с ново, то един от начините е чрез лизинг. Вариантите са два, казва г-жа Симона Моллова управител на "SM Group-Имовина" - фирма, която предлага цялата гама продукти свързани с недвижимите имоти. При първия вариант клиентът плаща половината от стойността на жилището, а останалите 50% се изплащат на 60 равни месечни вноски при 14,50% годишна лихва. Вторият вариант е т.нар. "етапно строителство". При него плащането става паралелно с изграждане на обекта. Например строителят е на фаза първа плоча и клиентът внася 3000 евро. На четвърта плоча се заплащат още 3000 евро и така до покрив клиентът трябва да е изплатил 50 на сто и оттогава започват да се разпределят останалите 50% на 60 равни месечни вноски при 14,50 % лихва. Това е невероятна защита за парите на хората. Клиентът вижда какво сме направили и си плаща на всеки определен етап от строителството точно за извършената работа, обяснява г-жа Моллова. Имаме доста клиенти, което е показателно. Не може да се иска от хората на етап чертеж 50% от стойността. Смятам, че не е почтено.
"SM Group-Имовина" работи на лизинг от 10 години и то много успешно. При такъв начин за покупка на жилище е много важно да се знаят сроковете, за които блокът ще бъде построен. Обикновено грубият строеж продължава 8 месеца. Необходими са още 3 месеца за довършителни дейности. Като цяло ни трябва една година от гл.т. на това, че бюрокрацията в България е голяма, обясняват от фирмата. Това, което зависи от нас ние го правим.
За тези, които не разполагат с време и средства "SM Group-Имовина" предлага замяна на тяхното старо жилище с ново, като доплащането е разсрочено във времето. Схемата е добра, защото често пъти хората искат да си купят ново тухлено жилище. А бързата продажба на старото носи загуби. Тази услуга се предпочита предимно от млади семейства, които вече имат деца и им е необходима повече площ. Помислено е и за възрастните и самотни хора. Те могат да предоставят, жилището си на фирмата, която от своя страна го отдава под наем. С част от парите собственикът плаща месечната си вноска в дома, в който пребивава.
Жилищата предлагани от "SM Group-Имовина" се характеризират с добър баланс между качество и цена и последващо обслужване на клиента. Задълженията ни не приключват с предаването на ключа от новото жилище, обяснява г-жа Моллова. Ние се опитваме да вкараме един нов стандарт на работа или това, което е характерно за западните страни. За нас е недопустимо само да подпишем договора с клиента и да прекратим всякакви отношения с него. Клиентите знаят, че ние сме тяхната строителна фирма.
Фирмата притежава собствена агенция за недвижими имоти, разполага със складове и магазини за строителни материали, осигурява работници за довършителни работи на преференциални условия. Също така от скоро при закупуване на жилище клиентите получават бонус - блиндирани врати, за които съвсем отскоро "SM Group-Имовина" е генерален дистрибутор на голяма западна фирма. Целта ни е новите технологии, които ползваме да не качват цената на имотите, а да поддържаме една средна, по-скоро справедлива пазарна цена на недвижимостите, която ни носи много клиенти.
Гаранцията на жилищните обекти на "SM Group-Имовина" е 5 години. Някои материали като PVC-профилите, изолациите и други имат гаранция 50 години. В момента фирмата извършва довършителни работи на три жилищни блока в кварталите "Витоша", "Младост-2" и "Люлин-1". Докато другите колеги се оплакват, че нямат продажби, нашите апартаменти вече имат свои собственици, още преди да са получили Акт 15, сподели с гордост г-жа Моллова. Фирмата също така предлага и нови тухлени апартаменти под наем.
За повечето хора покупката на ново жилище е далечна мечта. Но гъвкавите механизми, които предлага "SM Group-Имовина", правят тази мечта все по-реална и достъпна.
Милена БОГДАНОВА
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА