Last news in Fakti

4 Юни, 2003 00:00 1 103 0

Започна изграждането на ГКПП "Маказа"

  • изграждането-
  • гърция-
  • пункт-
  • граничен-
  • граничен пункт-
  • новия граничен пункт
Министърът на регионалното развитие Валентин Церовски ще направи първата копка на пътя Подкова - Маказа към новия граничен пункт на границата ни с Гърция на 6 юни.
По програма ФАР на Европейския съюз за проекта са отпуснати 14,620 млн. евро. Финансирането от българска страна ще е в размер на 3, 997 млн. евро.
Шосето с дължина 20 километра трябва да е готово в края на 2005 г., когато се очаква да бъде открит новият граничен пункт. Изпълнител на обекта е турският холдинг "Киска - Туран Хазидароглу", припомниха от Министерството на регионалното развитие.
Споразумението между България и Гърция за новия граничен пункт бе подписано още през 1996 г., но проблеми с финансирането от гръцка страна забавиха изграждането му.
Междувременно вчера вицепремиерът Николай Василев обясни, че е разговарял с гръцкия министър на развитието Акис Цохадзопулос по реализацията на проекта за изграждането на петролопровода Бургас - Александруполис по време на визитата си в Солун тази седмица. България и Гърция подписаха меморандум за изграждането на петролопровода в началото на февруари. Документът обаче все още не е парафиран от Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА