17 Юли, 2013 22:04 3 803 2

Най-странните въпроси на купувачите на имоти

  • купувач-
  • брокер-
  • въпрос

Близо 20% от желаещите да си купят дом във Великобритания се интересуват дали в имота, обект на техния интерес, има ... призраци. Това показват резултатите от допитване проведено сред брокерите на недвижими имоти на Острова от специализирания сайт Property Wire. „Една от клиентките ни каза, че би се радвала, ако в жилището има призраци, тъй като „обича компанията” им”, обяснява местен брокер.

За 13% от купувачите важен е въпросът какво точно се включва в обявената цена. Дали имотът, на чийто оглед са били, се продава с обзавеждането или не. Близо 12% от въпросите са свързани с животни – дали на покрива живеят катерички, не мучат ли прекалено високо кравите, които пасат в съседното на къщата поле, която те са харесали и колко често пасат.

Едва 6% от въпросите на британците, които си купуват нов имот, са свързани с желание да получат информация за техните бъдещи съседи. Най-честият въпрос е дали имат домашен котка.

Сред останалите странни въпроси, с които се сблъскват брокерите, са дали клиентът може да живее в жилището до приключване на сделката за покупко-продажба и ако имотът е със зимна градина, дали тя разполага с топлоизолация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 2 Отговор
    Уважаема МИЛЕНА БОГДАНОВА,в България най-странните въпроси на
    купувачи на имоти е ВЪЗКЛИЦАНИЕ!......"За този имот искате толкова много пари"........ами това което си струва,си струва!надявам се,че ще подкрепите този коментар!Суважение ИРАКЛИ1
  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    В България да си БРОКЕР ,вече е срамна дума.