Last news in Fakti

30 Юни, 2003 00:00 517 0

Хасан: Церовски прави копки по стари проекти

  • хасан-
  • церовски-
  • които-
  • управление-
  • коалиционно-
  • министър-
  • валентин-
  • валентин церовски-
  • министър валентин церовски-
  • хасан според него
Проектите по предприсъединителните програми на ЕС, на които сега Валентин Церовски прави тържествено първи копки, бяха реално договорирани още 2002 г., преди той да стане министър, обяви вчера зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Хасан Хасан. Според него, тъй като процесът от избора на проектите до сключване на контрактите продължава около две години, чак след изтичането му може да се говори дали са усвоени средствата или не. Имаме опасения, че нещата не вървят съгласно графика във финансовия меморандум и че има доста закъснения, заяви г-н Хасан. Това обаче щяло да се усети през ноември - декември, когато изтича срокът за сключване на договорите. След встъпването в длъжност на Церовски почти целите екипи по ФАР и ИСПА в МРРБ бяха подменени. От ЕК оценявят административния капацитет и мисля, че техните оценки не са добри, каза Хасан. В началото на следващата седмица щял да стане готов анализът на ДПС за двегодишното коалиционно управление.
Разногласията между министър Валентин Церовски и заместникът му Хасан Хасан се появиха в края на миналата седмица, когато Хасан каза, че не е съгласен с многобройните уволнения на хора от ведомството на министър Валентин Церовски. "Така ще останем без специалисти по усвояването на еврофондовете". Той каза, че прочел в пресата, че само за 5 месеца са били изгонени над 100 души, от които повече от 25 директори, а 15 началници на отдели.
"Нашите зам.министри си вършат добре работата вече две години, въпреки проблемите, които имат. За мен въпросът е до каква степен всеки един посочен на висок пост индивид си дава сметка за отговорностите, които носи и дали разбира, че това управление е коалиционно и трябва да се споделят отговорностите" каза зам.шефката на ДПС Емел Етем, визирайки Церовски. "Няма доклад срещу Церовски от моя страна, а анализ, който в момента ДПС прави на цялото коалиционно управление за изминалите две години", обясни Хасан. Според него само около 60 души в администрацията владеят технологията и механизмите за правилното и ефективно усвояване на еврофондовете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА