Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 08:39, обновена 10 Ноември, 2022 08:45 8 675 17

София с нов паркинг за 310 коли на ключово място

  • софия-
  • паркинг-
  • надежда

Ще се намира в "Надежда"

София с нов паркинг за 310 коли на ключово място - 1

В края на октомври т.г. е направена първата копка и вече се строи първият многоетажен паркинг в София. Той ще е в район "Надежда". Според заложените срокове, през юли 2023 г. той трябва да е готов. Това обясни Димитър Шивачев, изпълнителен директор на инвеститора -"Софийски имоти" ЕАД, цитиран от БНР. Той допълни, че в резултат на 2 обществени обсъждания, проведени през лятото на 2021-ва, вариантите с магазин и спортна част са отпаднали.

Съоръжението ще бъде модерен, 4-етажен, автоматизиран (платен) паркинг, който ще побира 310 автомобила. Застроената площ ще бъде 2000 кв. м. Още толкова ще бъдат зелените площи с алеи и пейки. На 32 от местата ще могат да се зареждат електрически превозни средства. 14 от паркоместата ще са за хора в неравностойно положение. Ще има възможност за безконтактна идентификация при влизане и безконтактно плащане на излизане.

Одобреното финансиране е в размер на 4,4 млн. лв., от които 2,596 млн. са съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“. Общият бюджет на проекта е 6,31 млн. лв., като останалите средства са осигурени от „Софийски имоти“ ЕАД.

От друго софийско търговско дружество ще се строи етажен паркинг и в район "Слатина".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хайде на бас

    23 2 Отговор
    че ще има ремонт на ремонта

    Коментиран от #12

  • 2 Гост

    31 1 Отговор
    А на Метростанция Сливница, готов паркинг, няма кой да го довърши повече от 15 години!
  • 3 алеле мале

    24 3 Отговор
    6 милиона за бетонни колони и няколко плочи? 20 000 лева на парко-място? Каква ще е възвръщаемостта? Дори при 100% заетост (а знаем, че не обичаме да плащаме), ще отнеме 20-тина години да се "изплати".

    Коментиран от #5

  • 4 Добра идея

    19 4 Отговор
    Принципно в Надежда се завъди половин Северозапад, така че има логика от такъв паркинг, тъй като паркоместа вече няма. Най-добре би било да сложат зелена зона и придошлите без адресни регистрации да понамалят колите, че с куфарите си докараха и бричките. А че за кмета ще има лапачка е ясно ! Идилията на тримата от запаса, надежденски, люлински и божурище може би идва към своя край.
  • 5 едно по едно

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "алеле мале":

    Сега говорим за паркинга. За МОЛ и офис сграда по- нататък...
  • 6 Софиянец

    23 1 Отговор
    А в центъра кога?!

    Коментиран от #10

  • 7 Христо Христов

    6 11 Отговор
    А по-висок данък и застраховки за всички бракми ? Кога?
  • 8 Именно

    12 2 Отговор
    На какъв принцип и цена ще се ползва?
    общият бюджет 6,31 млн. лв, разделен на 310 места прави малко над 20хил.лв. на място.
    Сметнете си колко трябва да е месечната (или дневната) такса, за да се изплати за примерно 5 години.
    Построили са един балон пак!
    Поредната дупка от която да източват пари и от строежа и от неминуемите ремонти ...
  • 9 корияндър

    3 2 Отговор
    А в манастирски ливади кога?!
  • 10 Трезвомислещ

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Софиянец":

    Може би през 3053 година, ако остане нещо от "усвояването"!
  • 11 Народа

    13 1 Отговор
    Блок до блок, колите на тротоарите или на пътя, двулентовите улици стават еднолентови. Дотук я докарахме, че когато се строи паркинг е огромна новина, а попринцип, когато се строи блок, трябва да има паркомясто за всички апартаменти, което не включва гости 2 коли и т.н.
  • 12 Тото 1 и Тото 2

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "хайде на бас":

    Максимум до 1 година ! Както се казва в идиотския им слоган - ГАРАНТИРАНО от ГЕРБ !
  • 13 ВИметоНаВимето

    2 0 Отговор
    С една дума - НЕКА ГЪРЧЕНЕТО В СОФИЯ продължава по план !
  • 14 незнайко

    3 0 Отговор
    При 310 места само 14 за хора с увреждания !!! Какво им пречи да са 10 % или иначе казано 31 места ??? Ако не се запълнят тогава ще ги намалят !!!

    Коментиран от #15

  • 15 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "незнайко":

    R 30% да станат местата за инвалиди, ганьовците пак ще паркират върху тях, така както правят преди всеки магазин от веригите, или по другите указани за целта, места! Няма по-неуважителен народ никъде в Европа, в това отношение!
  • 16 Просто наблюдател

    0 0 Отговор
    Ще го построят максимум за 1млн а останалите мангизи ги прибират в чекмеджета
  • 17 Емо

    0 0 Отговор
    Уточнение - паркинга се прави за печалба от мафията, за мафията. Общинската мафия за последните 2 г. закри три паркинга в радиус от 500 от това място, което също беше платен паркинг, но с нормален абонамент. Другите два ги закриха един тази, един друг миналата или по-миналата година. Сега стана ли ви ясно? Наблизо е метростанция Надежда и са сметнали, че ще изкарват пари от хората, които ходят с колите до метрото и с метрото на работа. Но най-вероятно ще продължат да паркират по уличките и край блоковете, общинските паяци ще мината няколко дни и ще вдигат паркираните в леко нарушение и така ще се напълни новия паркинг.