Last news in Fakti

3 Юли, 2003 00:00 373 0

Пазарът на недвижими имоти отново тръгва нагоре

  • цените-
  • имоти-
  • недвижими-
  • недвижими имоти
Пазарът на недвижими имоти отново тръгва нагоре с увеличението на цените на апартаментите и повишението на броя сделки, сключвани в Европа и САЩ. Това се заключава в анализ на консултантите от "Прайсуотърхаус Купърс", публикуван в "Уолстрийт джърнъл".
Проучването на компанията показва, че инвеститорите на този пазар разчитат на бъдещ ръст на нивата на наемите и лизинговите вноски, които в момента спадат. Причините за това са спекулациите за край на кризата на фондовите пазари, относителното намаляване на несигурността и заплахата от нова вълна терористични атаки и епидемията от САРС.
Според много анализатори тези тенденции ще доведат до увеличение на нивата на потребителски разходи в двете най-големи икономики на света, до ускоряване на възстановяването от световната икономика и до икономически ръст. Отделно финансирането на строителството на сгради в условията на ръст на търсенето, необходимата работна ръка и разходите по разширяване на дейността на строителните компании ще доведат до значително подобряване на макроикономическите показатели на САЩ и еврозоната. Според експерти най-голям ръст на цените на недвижими имоти се отчита при сравнително скъпите градски апартаменти.
Наблюдатели коментираха за "Уолстрийт джърнъл", че на пазара се забелязва обаче едно задържане на ръста на цените, което показва все още царящата несигурност по отношение на краткосрочната и средносрочната рентабилност на една такава инвестиция. Причината за това е, че фондовете, инвестиращи в недвижими имоти, най-вероятно ще регистрират трета поредна година със загуба, което заедно със спада на кредитния им рейтинг прави невъзможно финансирането на агресивна пазарна и маркетингова стратегия. Анализатори смятат, че именно този факт може да доведе до спад на цените на недвижимите имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА