29 Ноември, 2022 14:37 9 655 7

Поскъпване от 40% при жилищата

  • албания-
  • жилища-
  • цени

Очаква се до края на годината имотите в Албания да увеличат стойността си с около 25%

Поскъпване от 40% при жилищата - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

През първата половина на 2022 г. жилищата в Албания са поскъпнали с 39% спрямо същия период на миналата година, сочат данните на Централната банка на Албания в доклада за финансовата стабилност за този период, базиран на проучване, проведено с участието на около 230 души, чиято основна дейност е недвижимите имоти. Спрямо предходното шестмесечие ръстът е 28,4%.

Очаква се цените да продължат да се покачват, което да направи покупката на жилище още по-трудна. Брокерите прогнозират, че цените на жилищните и търговските имоти ще се повишат съответно с 24% и 22% в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брабус

    20 4 Отговор
    И в България ще "поскъпнат" с около 60%
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Софянец

    3 3 Отговор
    Дано и в София да поскъпнат още,да спрът да идват на килограм провинцялисти

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Грую

    1 1 Отговор
    Има търсене и интерес има нарастване на цената,няма търсене и интерес има спад на цената,прост пазарен принцип който стадото така и не го е схванал и все ака там дето яде,а после евреите виновни и що викат на останалите гои, ми стадо са и затова. Когато вересиите Божии станат много на света положението става нетърпимо,а точно сега сме в неговото изобилие чак до извращение.
  • 6 Гонзо

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Софянец":

    Те ще спрат да идват като свършат нивите за продаване,че навремето държавата ги е раздавала щедро ,ама ааауууу колко са гадни комундетата които са ги раздавали нали. И как са заграбвали нали,ааауууу гадни комундета,а точно са смазали тогавашната олигархия от чуждопоклоннически мекерета дето са намазали от предателство и продажничеството но на нас ни отърва повече да гледаме на другата си страна кат не ни отърва. Та тъй приятелю не всичко написано го отнасям към теб просто отбелязвам с коя прослойка се обливате.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.