Last news in Fakti

14 Декември, 2022 14:37 3 252 3

ЕС призовава балканска държава да се откаже от печеливша програмата

  • албания-
  • златен паспорт-
  • ес-
  • ек-
  • призив

Албания да се откаже от „златен паспорт“

ЕС призовава балканска държава да се откаже от печеливша програмата - 1
Снимка: Shutterstock

Последният доклад на Европейската комисия за Албания оценява напредъка на последната към реформите, свързани с процеса на интеграция, и предупреждава страната да не въвежда програмата "Златен паспорт". „Албания трябва да откаже да разработи схема за гражданство срещу инвеститори (бел. Ред. Програмата „златен паспорт“). Въвеждането ѝ ще представлява риск, тъй като е свързано със сигурността, прането на пари, укриването на данъци, финансирането на тероризма, корупцията и проникването на организираната престъпност и ще бъде несъвместимо с нормите на ЕС,“ — отбелязано в скорошен доклад.

Това не е първият път, когато Европейската комисия призовава Албания да не предприема подобна стъпка. По-рано Комисията призова страната да се откаже от идеята за въвеждане на схемата "Златен паспорт", тъй като според Комисията тя противоречи на правото на ЕС и също така представлява значителен риск за влизането на Албания в блока.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Албания

    26 1 Отговор
    е отредена роля като на нас. Те трябва да гушат европаразитите с работна ръка, образовани хора, пазар за евро стоките и богатствата, които са но територията й. Не може да пИчели.
  • 2 Русенец

    12 0 Отговор
    ".....и ще бъде несъвместимо с нормите на ЕС" ----- С нормите на ЕС, които видяхме какви са от Ева Кайли.
  • 3 хммм

    1 0 Отговор
    Няма нищо златно в тази пропаднала дупка.. Саммо лйна!