Last news in Fakti

21 Август, 2013 21:37 2 201 0

Въпреки кризата Гърция привлича инвеститори

  • гърция-
  • инвестиции-
  • криза

Само за първите пет месеца на 2013 г. Гърция е била посетена от 17 млн. туристи. Този рекорден брой чужденци е доказателство, че въпреки кризата, южната ни съседка продължава да е атрактивна за туристи и предприемачи. Разнообразните климат, растителност, релеф, кухня, история и разбира се цени на имотите по джоба на всеки, превръща Гърция в едно прекрасно място за живеене.

Сред най-популярните за покупка места е остров Крит. Там има 320 слънчеви дни, отлична природа, кратка зима в сравнение със Западна Европа и сравнително достъпни жилища, храна, услуги и транспорт.

Крит е особено популярен сред западноевропейските пенсионери. Това се потвърждава и от данните на консултантската компания SnobbyHomes – 85% от всички чуждестранни инвестиции в Гърция отиват на остров Крит. Най-търсени са фамилни къщички на стойност между 120 000 и 180 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА