Last news in Fakti

21 Август, 2003 00:00 685 0

"Топлофикация" плаши със съд 51 000 софиянци

  • абонати-
  • топлофикация-
  • сметки-
  • които-
  • вчера-
  • изравнителните-
  • изравнителните сметки
51 000 абонати не са платили повече от 2 сметки на "Топлофикация" и ги заплашва съд, съобщиха от компанията вчера. От пресслужбата обаче добавиха, че изравнителните сметки на над 130 000 абонати на "Топлофикация" София все още не са представени от фирмите за топлинно счетоводство.
picture:3,20030821_6.gif,
Въпреки, че голяма част от сметките не са готови, от "Топлофикация" разпратиха заплашителни писма, в които предупреждават , че ако до 5 септември незрядните платци, които не са платили две повече сметки, не се издължат, топлата вода в жилищата им ще бъде спряна, а след това срещу тях ще бъдат заведени съдебни искове.

Според досега изработените изравнителни сметки, "Топлофикация" има да връща пари от изравнителните сметки на около 74 074 абонати. 66 434 са и хората, които ще трябва да доплащат за отопление през миналия отоплителен сезон. Топлинните счетоводители са прогнозирали точно сметките само на 900 абонати и те нямат суми за получаване и доплащане.

"Топлофикация" ще връща пари на абонати само от касата в централата на фирмата на ул. "Ястребец" 13 в жк "Борово", припомниха от там. Абонатите на "Топлофикация", които имат да получават пари от изравнителните сметки, могат да ги получат само срещу лична карта, предупредиха от компанията вчера. Ако парите се получават от човек, което не е титуляр на сметката, той може да ги вземе само с пълномощно, издадено от титуляра.

Над 10 500 абонати на "Топлофикация "са подали молби за плащане на 11 равни вноски и една изравнителна, до изтичането на крайния срок вчера.. Плащането на равни вноски влезе в дсила със задна дата - от 1 август. Абонатите ще получат фактура за първата вноска след 15 септември, припомниха от фирмата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА