4 Септември, 2003 00:00 890 0

В София ще бъдат разрушени 15 опасни сгради

  • които-
  • божинов
Разрушаването на 15 опасни сгради в столицата започна от понеделник, съобщи пред "Монитор" шефът на общинското дружество "Софинвест" Божидар Божинов.

В края на юли Столичният инспекторат, Гражданска защита и "Софинвест" изготвиха списък с най-опасните сгради в София. В него са включени общо 81 къщи, които ще се разрушават на пет етапа. За събарянето отговарят фирмата на Божинов, Строителни войски и "Партньори" ЕООД.

Първата къща от списъка, която се намира на ул. "Баба Тонка"№ 14 вече е бутната до основи. Днес започва сриването и на къщата-убиец на улица "Ястреб" 32, до края на септември ще бъдат бутнати още 4. За останалите 9 се чака разрешение от местните администрации. Проблемът е в намирането на собствениците, които трябва да бъдат уведомени преди да стане разрушаването. На някои изпращаме писма с обратна разписка, обясни Божинов. В някои от къщите пък са се самонастанили роми и наркомани, които отказват да ги напуснат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА