Last news in Fakti

8 Септември, 2003 00:00 639 0

Новини

  • кандидат-
  • енергийния-
  • пазарджик-
  • смолян-
  • враца-
  • партията-
  • софия-
  • септември-
  • ръководството-
  • задължения-
  • благоевград-
  • благоевград враца пазарджик-
  • топлофикация софия удължи
"Топлофикация"- София удължи срока за изплащане на просрочени задължения
"Топлофикация"- София удължи до 15 септември срока, в който длъжниците на дружеството могат да изплатят просрочените си задължения, съобщи БНР. От дружеството предупреждават, че след този срок ще бъде спирано топлоподаването на абонатите със задължения над 500 лева и повече от две неплатени сметки.

Държавната енергийна комисия ще обсъди либерализирането на енергийния пазар с американци на 10 септември
Държавната комисия за енергийно организира в сряда, 10 септември обсъждане предстоящото либерализиране на енергийния пазар в България, съобщи пресцентърът на ДКЕР. В него ще участват представители на Комитета за комунални услуги на Ню Джърси, ръководството на комисията и неправителствени организации от енергийния сектор. Обсъждането се осъществява по линия на българо-американска програма за партньорство между регулаторните органи в областта на енергетиката. На срещата ще бъдат разгледани въпроси, свързани с възможните ползи, които заинтересованите организации очакват от либерализацията в енергийния сектор и възможните пречките пред либерализацията. Ще се дискутира и въпросът кой да осъществява приватизацията в енергетиката - МЕЕР, МС, НС, ДКЕР, АП или друг, допълват от пресцентъра.

Президентът ще участва в конференция за промените в Конституцията в глава Съдебна власт
Днес президентът Георги Първанов ще участва в откриването на конференцията "Измененията на конституцията в глава "Съдебна власт" - реалност и перспектива" в столичния хотел "Шератон", съобщиха от пресцентъра на президентството. Форумът се организира от Американската агенция за международно развитие под егидата на Министерството на правосъдието на Република България.

НДСВ определи кандидат-кметовете си в Благоевград, Враца, Пазарджик, Смолян и Хасково
Депутатът от НДСВ Господин Чонков е одобрен от политическия съвет на партията за кандидат-кмет на Хасково, предаде Дарик радио. Ръководството на НДСВ гласува номинациите за кандидат-кметовете на НДСВ в Благоевград, Враца, Пазарджик и Смолян.
Евтим Тимчев е кандидат-кметът на НДСВ в Благоевград, във Враца е одобрен Венцислав Петков, в Пазарджик Александър Димитров и Смолян Славка Каменова. 66 общински и 234 селски кмета е одобрило ръководството на НДСВ на днешното си заседание, както и 40 листи за общински съветници. В град Баня, където е адресната регистрация на председателя Симеон Сакскобургготски, за кандидат-кмет на НДСВ е издигнат Божидар Иванов.
Председателят на предизборния щаб на НДСВ Валентин Церовски и първият заместник-председател на партията Пламен Панайотов не отговориха как са били гласувани номинациите за кмет на София и дали политическият съвет е гласувал само кандидатурата на Васил Иванов. Номинацията на министъра на спорта бе съгласувана единодушно, според приетите от партията процедури, заяви Панайотов, който отказа да уточни дали това означава, че всички са гласували срещу издигането на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Обсъждането на кандидат-кмета на НДСВ в Сливен е отложено с няколко дни. Според информация на депутати Коста Цонев е предложил в Сливен НДСВ да застане зад Йордан Лечков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА