Last news in Fakti

9 Септември, 2003 00:00 1 012 0

Обсъжда се създаването на българо-германска търговско-промишлена палата

  • българия-
  • икономиката
Заместник-министрите на икономиката Димитър Хаджиниколов и Валентин Първанов се срещнаха с държавния секретар на Министерството на икономиката Баден-Вюртемберг и д-р Хорст Мерлендер. Той е на тридневно посещение в България начело на делегация с висши служители и представители на търговско-промишлените палати в градовете Щутгард и Улм, събощиха от пресцентъра на Министерство на икономиката. В състава на делегацията са бизнесмени от 18 големи германски компании, които вчера взеха участие в кооперационна борса с потенциални български партньори. По време на срещата българските заместник-министри представиха промените в четирите закона, свързани с насърчаване на инвестициите, развитието на туризма и стимулирането на малкия и средния бизнес.

Представителите на германския бизнес приветстваха идеята за специалното отношение, което българското правителство ще има към трите класа инвеститори. Те поеха ангажимент да информират бизнеса в Германия за реформаторската политика към инвеститорите в България. От българска и германска страна беше заявено намерение за създаване на Българо-германска търговско-промишлена камара. Участниците в срещата бяха единодушни, че Представителството на германската икономика в България би могло да прерасне в подобна институция, която да разшири сътрудничеството между бизнеса.

Германската делегация е на двудневно работно посещение в България, предстоят срещи с президента Георги Първанов, с вицепремиера Пламен Панайотов, както и с министрите на транспорта и съобщенията, околната среда и водите и енергетиката и енергийните ресурси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА