Last news in Fakti

3 Септември, 2013 09:57 1 845 1

Държавите с най-скъпо строителство

  • строителство-
  • класация-
  • хонконг

Хонконг успя да изпревари Швейцария и се превърна в най-скъпото място за строителство на планетата. Това показва ежегодното проучване на международната консултантска компания Harris, която изследва пазара в 47 държави. Хонконг също така е азиатската страната с най-висока доходност при жилищните имоти.

Анализът показва още, че през тази година върху цената на строителството съществено влияние е оказало колебанието на валутите през 2013-а.

Интересно е да се отбележи, че независимо от застоя на европейската икономика шест от ТОП 10 на най-скъпите пазари се намират в Европа. Ето и класацията.

1 Хонконг
2 Швейцария
3 Дания
4 Швеция
5 Макао
6 Австралия
7 Япония
8 Франция
9 Сингапур
10 Белгия

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ATodor Stoqnov

    0 0 Отговор
    Аз мисля че грешат, в Норвегия жилищата са по скъпи .Един 2-ен ап. струва между 2000000-2500000 крони а къща от 4500000 нагоре .4 крони са 1 лв