Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 11:29 1 834 1

Строят нова педиатрична клиника

  • пловдив-
  • детска клиника-
  • първа копка-
  • строителство

Новата клиника ще е с разгъната застроена площ от 17 672 кв.м

Новия диагностично-лечебен корпус на Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги" ЕАД ще се намира на бул. „Пещерско шосе“ 66 в Пловдив. Сградата ще е с разгъната застроена площ от 17 672 кв.м – 7 етажа и 1 сутерен. Ще има топла връзка към Хирургическия корпус.

Плановете са да бъдат разкрити 115 болнични легла, като ще бъдат преместени от сегашната сграда на бул. "Васил Априлов“ № 15 А. Новата клиника трябва да е готова до 3 години, но се очаква строителните дейности да приключат по-рано.

Новата Клиниката по педиатрия играе ключова роля за целия регион на южна България, тъй като е единствена в тази част на страната по капацитет на специалистите и медицинските дейности. Всяка година в клиниката се хоспитализират над 5500 малки пациенти с остри състояния при заболявания на вътрешните органи, в т.ч. с кардиологични, неврологични, онкохематологични и други.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!

    0 0 Отговор
    Хирургиите на Пещерско не са това което бяха. Сега влезнеш ли по спешност там жив няма да излезнеш. Само студенти или млади лекари, които карат някакъв стаж и изчезват. По-опитните лекари си имат частни кабинети и от там си пращат пациентите в болницата да им се правят изследвания.