Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 14:25 1 496 3

Отчуждават частен имот заради модернизация на жп линията София-Драгоман

  • правителство-
  • имоти-
  • отчуждаване

Бургас получи държавен имот за реконструкция и изграждане на ВиК мрежа на кв. „Меден рудник“

Отчуждават частен имот заради модернизация на жп линията София-Драгоман - 1
Снимка: БГНЕС

С решение на Министерския съвет се отчуждава имот - частна собственост в гр. Сливница за изграждането на разделен пост Петърч - Драгоман, който е част от проекта за модернизация на железопътната линия София - Драгоман.

Средствата за обезщетяване се осигуряват по проект „Модернизация на железопътната линия София - Драгоман - сръбска граница: жп участък Волуяк - Драгоман“ - фаза 1, финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., с бенефициент Национална компания „Железопътна инфраструктура“.
Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имота в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

С решение на правителството община Бургас получи държавни имоти в гр. Бургас, Промишлена зона „Меден рудник“, кв. „Върли бряг“ (бивше минно селище). Те представляват терени с обща площ 1440 кв. м. Ще бъдат използвани за осигуряване на трасе и изграждане на ВиК инфраструктура във връзка с реализацията на обект „Реконструкция и изграждане на ВиК мрежа на кв. „Меден рудник“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти, заглавието

    3 0 Отговор
    Е трудно за прочит!
    Дори не мога да го възпроизведа!

    Коментиран от #3

  • 2 Обърквация

    3 0 Отговор
    София - Драгоман, Бургас Меден рудник....
  • 3 Вуй

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факти, заглавието":

    Питайте тогава Да ривере,той разбира от всичко и ше ви обясни