Last news in Fakti

12 Септември, 2013 15:23 3 755 0

Строят бомбоубежище за 5000 богаташи

  • бомбоубежище-
  • сащ-
  • инвестиция

След падането на метеорит или ядрена война ще оцелеят само 5000 души. В това е убеден Робърт Висино, собственик на компанията Vivos, която строи в Канзас (САЩ) луксозно бомбоубежище за богаташи. Висино е убеден, че скоро в САЩ ще дойде „адът на земята”, затова инвестира в подобен вид имот. Освен апартаменти, в подземния имот ще има и магазини.

Бункерът се изгражда на мястото на пещери, където през XVIII век се е добивал варовик. След това областта е преминала под управлението на военните, които са използвали пещерата като хранилище, но в края на 2012 г. Министерството на отбраната на САЩ го продава срещу 510 000 USD.

Площта на подземната сграда наречена „Квантум” е 609 600 кв.м. Бомбоубежището ще се намира на 40 метра под земята. На посетителите на подземието ще им е необходима карта, за да намерят нужният им бункер.

Според Висино бомбоубежището може да е най-безопасното място на планетата по време на световна катастрофа. То ще помогне на обитателите му да преживеят ядрен взрив, биологична война и глобално цунами. Във всеки бункер е предвидено да живее четиричленно семейство. В списъка с удобства освен място за автомобила влиза също така винарна, танцова площадка, фитнес, SPA център и театър.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА