Last news in Fakti

3 Ноември, 2003 00:00 833 0

МРРБ кандидатства пред ЕИБ за три проекта за укрепване на свлачища

  • милиона-
  • проекта-
  • укрепване-
  • стойност-
  • милиона евро-
  • европейската инвестиционна банка
С три нови проекта за укрепване на свлачищата по северното Черноморие ще кандидатства за финансиране от Европейската инвестиционна банка Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/. Проектите са на обща стойност десет милиона евро и включват укрепване на свлачищата в района на Кранево-Кипарис, Свети Никола и Траката. Това заяви на пресконференция директорът на Дирекция ИСПА в МРРБ Йорданка Стоянова.

Министерството е получило принципно съгласие на банката за удължаване на срока на заема по проекта "България - защита на морските и речните брегове от ерозията и евразията на водата и свързаните с тях свлачищни процеси" от края на 2003 г. до средата на 2006 г.

Договор по проекта е сключен през 1999 г. Той е на обща стойност 60 милиона евро, от които 25 милиона евро са от Европейската инвестиционна банка, 15 милиона евро са от Банката за развитие на Съвета на Европа и национално съфинансиране.

Днес бяха подписани договорите за строителство и надзор по проекта "Укрепване на свлачището край курорта Слънчев ден и на панорамния път Варна-Златни пясъци". Консорциум между българския "Газстроймонтаж" и сръбската "Геосонда" ще извърши строителните работи на обекта, а супервайзер е британската "Мот Макдоналдс". Договорите със строителя и надзорника са съответно на стойност 3,8 милиона евро и 209 хиляди евро. Обектът ще бъде приключено до 26 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА