23 Май, 2023 20:56 7 439 3

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • промяна-
  • статут-
  • имоти

От публична държавна на частна държавна собственост промениха статута на имоти предоставени на НКЖИ

Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството учреди безвъзмездно право на ползване върху поземлени имоти в горски територии - публична държавна собственост. Те са разположени в района на дейност на Териториално поделение „Държавно ловно стопанство Женда” към Държавно предприятие „Южноцентрално държавно предприятие” - Смолян. Общата площ на поземлените имоти е 3,698 дка и са разположени в землището на село Горна крепост. Те се учредяват в полза на Община Кърджали за срок от 3 години. По този начин се обезпечава извършването на дейности по консервация на Археологически комплекс „Перперикон“. Решението е в съответствие със Закона за горите, с които се допуска извършване на консервация в горски територии - държавна собственост.

Правителството реши също статутът на имоти и сградите върху тях, предоставени за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, да се променят от публична държавна на частна държавна собственост. Имотите и постройките върху тях се намират на територията на град Нова Загора. На мястото на сградите е предвидено възстановяване на зелени площи и изграждане на външни технически съоръжения, които ще позволят реализацията на национален обект „Реконструкция на гаров комплекс Нова Загора“.

Министерският съвет прие друго Решение за обявяване на имоти - публична държавна собственост, за имоти - частна държавна собственост. Имотите са с предоставени права за управление на Министерството на отбраната. Те са престанали да имат качеството на имоти-публична държавна собственост, с предназначение за непосредствено осъществяване на отбраната. Като имоти - частна държавна собственост, с тях могат да се извършват разпоредителни действия, съгласно Закона за държавна собственост (ЗДС) и Правилника за прилагане на ЗДС. Имотите със сменен статут са осем на брой и се намират на територията на общините Враца, Троян, Царево, Несебър, Бургас и Перник.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спецназ

    8 0 Отговор
    Остана и Перперикон да не можете да одържавите,
    а някой селски тарикат , който няма страх от Зевс Гръмотвержеца,
    да опъне там бодлива тел през пътя, че е на дедА му гората. :)))
  • 2 Сталин

    12 2 Отговор
    Кражбите на държавната собственост започнаха още от първия ден на правителството,хем частна ,хем държавна собственост,нещо като Лена -хем за частно,хем за общо ползване
  • 3 Петер Брьогел

    3 0 Отговор
    А какъв е статутА на една къща в Барселона ! Манекенски или ТИКВЕН ?